Menu

Βίκος

ΒίκοςBiking ΒίκοςHiking ΒίκοςSwimming ΒίκοςPic Nic

Μια ακόμη πολύ όμορφη εκδρομή με χαρακτηριστικό την εναλλαγή των τοπίων καθώς και τη μικρή πεζοπορική διαδρομή από το χωριό Βίκος προς τις πηγές Βοϊδομάτη σε ένα πραγματικά εντυπωσιακό μέρος. Αναχωρούμε από το χωριό Βίτσα με προορισμό μας το χωριό Βίκος. Κατηφορίζουμε από τη Βίτσα και περνάμε μέσα από την πεδιάδα των Σουδενών (Πεδινά) μέχρι να ξεκινήσει μία ανηφορική διαδρομή περίπου 3 χλμ προς το χωριό της Αρίστης και του Βίκου. Στο τέλος της ανηφορικής διαδρομής θα κάνουμε μια μικρή στάση για φωτογραφίες καθώς η θέα που απλώνεται μπροστά μας είναι φανταστική. Μέχρι το χωριό Βίκος, όπου και θα αφήσουμε τα ποδήλατά μας, η διαδρομή είναι κυρίως κατηφορική. Στο χωριό και στη θέση «Ράχη» θα πιούμε καφέ, τσάι ή χυμό και θα θαυμάσουμε τη μοναδική θέα της χαράδρας του Βίκου. Έπειτα, ξεκινάμε μια σχετικά εύκολη πεζοπορικη διαδρομή προς τις πηγές και τα γαλαζοπράσινα νερά του Βοϊδομάτη...

Βίκος
Βίκος
Βίκος
 • Τιμή κράτησης:
  με ηλεκτρικό ποδήλατο: 60 €
 • Διάρκεια: 5 Ώρες
 • Minimum συμμετοχής: 4 άτομα

Μια ακόμη πολύ όμορφη εκδρομή με χαρακτηριστικό την εναλλαγή των τοπίων καθώς και τη μικρή πεζοπορική διαδρομή από το χωριό Βίκος προς τις πηγές Βοϊδομάτη σε ένα πραγματικά εντυπωσιακό μέρος. Αναχωρούμε από το χωριό Βίτσα με προορισμό μας το χωριό Βίκος. Κατηφορίζουμε από τη Βίτσα και περνάμε μέσα από την πεδιάδα των Σουδενών (Πεδινά) μέχρι να ξεκινήσει μία ανηφορική διαδρομή περίπου 3 χλμ προς το χωριό της Αρίστης και του Βίκου. Στο τέλος της ανηφορικής διαδρομής θα κάνουμε μια μικρή στάση για φωτογραφίες καθώς η θέα που απλώνεται μπροστά μας είναι φανταστική. Μέχρι το χωριό Βίκος, όπου και θα αφήσουμε τα ποδήλατά μας, η διαδρομή είναι κυρίως κατηφορική. Στο χωριό και στη θέση «Ράχη» θα πιούμε καφέ, τσάι ή χυμό και θα θαυμάσουμε τη μοναδική θέα της χαράδρας του Βίκου. Έπειτα, ξεκινάμε μια σχετικά εύκολη πεζοπορικη διαδρομή προς τις πηγές και τα γαλαζοπράσινα νερά του Βοϊδομάτη, περνώντας και από το μικρό μοναστήρι της Παναγίας (1763). Αφού φτάσουμε στις πηγές, θα ξεκουραστούμε τρώγοντας παραδοσιακές ηπειρώτικες πίτες παρέα με λίγο σπιτικό τσίπουρο ή λικέρ, μέχρι να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για το χωριό, όπου μας περιμένουν τα ποδήλατα.

*Η εκδρομή αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί και από τα χωριά: Πάπιγκο, Άγιος Μηνάς, Αρίστη, Ελαφότοπο, Άνω Πεδινά, Κάτω Πεδινά και Μονοδένδρι.

Γενικός Χάρτης Εκδρομής

Τι περιλαμβάνεται στην τιμή;

 • Ηλεκτρικό ποδήλατο CUBE Touring Hybrid (Bosch Drive Unit Active Plus - Bosch PowerPack 500Wh)
 • Έμπειρος συνοδός ποδηλάτου που θα κάνει και τις περιηγήσεις.
 • Αυτοκίνητο συνοδείας σε όλη την διάρκεια της εκδρομής.
 • Κράνος, γάντια, γυαλιά, αντιανεμικό, αδιάβροχο, τσαντάκι και άλλος ποδηλατικός εξοπλισμός.
 • Nερά, καφές, τσάι, διάφορα σνακ από τοπικά προϊόντα στα πικνικ κατά τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης εκδρομέων.
 • ΦΠΑ

 

Τι ΔΕΝ περιλαμβάνεται στην τιμή;

 • Μεταφορά στο σημείο αναχώρησης.
 • Διανυκτερεύσεις πριν και μετά την εκδρομή.
 • Έξτρα φαγητά και ποτά από αυτά που προσφέρονται στα γεύματα.
 • Αγορά παραδοσιακών ποτών και αναμνηστικών δώρων της περιοχής.
Βίκος Βίκος Βίκος Βίκος Βίκος Βίκος

Ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε διαφορετικά μέρη από αυτά που σας προτείνουμε; Θα θέλατε ποδηλατίσετε σε άλλα μέρη της Ελλάδας; Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας και εμείς θα σχεδιάσουμε από την αρχή την εκδρομή που σας ενδιαφέρει. Θα χαρούμε να ακούσουμε την πρότασή σας.

 • Για επιπλέον μεταφορές από ή και/προς αεροδρόμια ή προς το σημείο εκκίνησης της εκδρομής, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.
 • Το πρόγραμμα της κάθε εκδρομής/μέρας μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες σας έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη δική σας ευχαρίστηση και διασκέδαση.

1. Πόσα άτομα μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή;

Στην εκδρομή συμμετέχουν από 4 εως 10 άτομα. Κάτω από 4 άτομα η εκδρομή πραγματοποιείται με επιβάρυνση τιμής, κατόπιν συνεννόησης.

2. Κάθε πότε γίνονται στάσεις στην διάρκεια της διαδρομής;

Κατά τη διαδρομής πραγματοποιούνται στάσεις ανά 10-15χλμ ανάλογα με τα σημεία ενδιαφέροντος και την δυσκολία της διαδρομής. Βέβαια αν κριθεί απαραίτητο και ζητηθεί μπορεί να γίνουν και περισσότερες.

3. Τι γίνεται σε περίπτωση βροχής;

Σε περίπτωση αραιής βροχής, σας παρέχουμε αδιάβροχα και συνεχίζουμε την πορεία της διαδρομής μας. Σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης υπάρχει πάντα η εναλλακτική του βαν συνοδείας.

4. Είναι δυνατή η ενοικίαση ποδηλάτων και η πραγματοποίηση της εκδρομής χωρίς οδηγό;

Δυστυχώς όχι. Οι ποδηλατικές εκδρομές μας πραγματοποιούνται πάντοτε με τη συνοδεία οδηγού και βαν.

5. Παιδιά συμμετέχουν στις εκδρομές;

Για τις εκδρομές μας μπορούν να συμμετέχουν παιδιά πάνω από 16 ετών πάντοτε με τη συνοδεία ενός ενήλικα.

6. Τι εξοπλισμό χρειάζεται να έχω μαζί μου στις εκδρομές;

Σε κάθε εκδρομή εμείς σας παρέχουμε κράνη, γυαλιά, γάντια, αδιάβροχα-αντιανεμικά. Βέβαια, εάν το επιθυμείτε μπορείτε να έχετε μαζί σας τον προσωπικό σας ποδηλατικό εξοπλισμό και εμείς θα τον προσαρμόσαουμε στα ποδήλατά μας.

7. Πώς μπορώ να πληρώσω την εκδρομή;

Μπορείτε να πληρώσετε την εκδρομή που επιλέξατε είτε μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό είτε μέσω Paypal είτε μέσω Revolut. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται όλο το ποσό της εκδρομής για την συμμετοχή σε αυτή.

8. Στην τιμή περιλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κλπ;

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται τυχόν είσοδοι σε επισκέψιμους χώρους.

9. Τι παρέχεται ως σνακ κατά τη διάρκεια των διαδρομών και κυρίως στις στάσεις;

Κατά τη διάρκεια των διαδρομών και των στάσεων εκτός από τα νερά, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε: φρέσκα φρούτα, ισοτονικά, τζελ και μπάρες ενέργειας, όπως επίσης και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, αλμυρά και γλυκά.

10. Μπορώ να συμμετέχω στην εκδρομή με συμβατικό ποδήλατο;

Φυσικά, όμως εμείς σας προτέινουμε γι’ αυτές τις εκδρομές τη χρήση ηλεκτρικού ποδηλάτου ώστε να απολαύσετε πιο ξεκούραστα τα μοναδικά τοπία του τόπου μας.

11. Μπορώ να συμμετέχω με το δικό μου ποδήλατο;

Η συμμετοχή στις εκδρομές αυτές με το δικό σας ποδήλατο είναι εφικτή κατόπιν συνεννόησης μαζί μας.

12. Μπορώ να έχω κάποιον φίλο κατά τη διάρκεια της εκδρομής στο βαν συνοδείας;

Φυσικά αρκεί να δηλωθεί η συμμετοχή του στη φόρμα κράτησης στα αντίστοιχα πεδία.

13. Μπορώ να έχω τον τετράποδό μου φίλο στο βαν συνοδείας;

Εννοείται!Με χαρά θα δεχτούμε και θα φροντίσουμε κατάλληλα τον τετράποδό σας φίλο. Όμως είναι απαραίτητη η εκ των προτέρων επικοινωνία σας μαζί μας.

Κάντε τώρα την κράτησή σας για την εκδρομή: Βίκος

* Σημείωση: Αφού συμπληρώσετε τα παραπάνω στοιχεία, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τις λεπτομέρειες της κράτησής σας.

** Σημείωση: Για τις μονοήμερες εκδρομές, θα πρέπει να μας ειδοποιήσετε 5 ημέρες πριν την επιθυμητή ημερομηνία.