Menu

Τσεπέλοβο

ΤσεπέλοβοBiking ΤσεπέλοβοHiking ΤσεπέλοβοCultural Activities ΤσεπέλοβοPic Nic ΤσεπέλοβοAccommodation

Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Σαρακατσάνικη Στάνη – Ηλιοχώρι – Καπέσοβο – Βραδέτο – Μπελόη

Η τριήμερη αυτή εκδρομή έχει διαμονή στο Κεντρικό Ζαγόρι και συγκεκριμένα στο χωρίο Τσεπέλοβο. Ένα πανέμορφο μέρος με πολλές επιλογές για φαγητό αλλά και εξορμήσεις στα γύρω χωριά. Σε 3 μέρες ποδηλατώντας με ηλεκτρικά ποδήλατα σε εύκολες και μικρές αποστάσεις θα επισκεφτούμε 6 χωριά, θα θαυμάσουμε την θέα του φαραγγιού από ένα εκπληκτικό σημείο, θα επισκεφτούμε ένα υπαίθριο «μουσείο» και θα κολυμπήσουμε σε έναν κρυμμένο παράδεισο.

Τσεπέλοβο
Τσεπέλοβο
Τσεπέλοβο
 • Τιμή κράτησης: 290 € All inclusive
 • Ημερομηνίες εκδρομής: Κατόπιν ζήτησης
 • Διάρκεια: 3 Ημέρες
 • Minimum συμμετοχής: 4 άτομα
 • Ειδικές τιμές για οικογένειες και παρέες φίλων (κατόπιν επικοινωνίας)
Η τριήμερη αυτή εκδρομή έχει διαμονή στο Κεντρικό Ζαγόρι και συγκεκριμένα στο χωρίο Τσεπέλοβο. Ένα πανέμορφο μέρος με πολλές επιλογές για φαγητό αλλά και εξορμήσεις στα γύρω χωριά. Σε 3 μέρες ποδηλατώντας με ηλεκτρικά ποδήλατα σε εύκολες και μικρές αποστάσεις θα επισκεφτούμε 6 χωριά, θα θαυμάσουμε την θέα του φαραγγιού από ένα εκπληκτικό σημείο, θα επισκεφτούμε ένα υπαίθριο «μουσείο» και θα κολυμπήσουμε σε έναν κρυμμένο παράδεισο.
 

1η ημέρα

1η μέρα || Τσεπέλοβο

Η πρώτη μέρα μας βρίσκει στο χωριό Τσεπέλοβο, το οποίο κάποτε ήταν το διοικητικό κέντρο του Ζαγορίου. Αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο στην συνέχεια περπατώντας θα φθάσουμε στην πανέμορφη πλατεία του χωριού για να απολαύσουμε τον καφέ μας ή το τσάι μας. Αξίζει επίσης μία επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου με τις μοναδικές αγιογραφίες και μια βόλτα στα στενά καλντερίμια του χωριού. Το βράδυ θα μας βρει σε τοπική παραδοσιακή ταβέρνα όπου μεταξύ των άλλων θα γευτούμε τις περίφημες χειροποίητες πίτες και θα πιούμε τοπικό τσίπουρο ή κρασί.

2η ημέρα

2η μέρα || Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Γυφτόκαμπος – Ηλιοχώρι – Καταρράκτες Μπάλτα Ντι Στρίγκα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και με την καθοδήγηση του οδηγού θα πάρουμε ο καθένας το ηλεκτρικό του ποδήλατο. Προορισμός μας σήμερα το χωρίο Ηλιοχώρι, σε μια διαδρομή εύκολη και πανέμορφη χωρίς καθόλου κίνηση.  Πολύ σύντομα, σε 4 χιλιόμετρα, θα συναντήσουμε το χωριό Σκαμνέλι. Μια μικρή βόλτα στο χωριό και ξεκινάμε για άλλα 10 χιλιόμετρα, αρκετά εύκολα, μέχρι τον «Γυφτόκαμπο» και τη Σαρακατσάνικη Στάνη, ένα μοναδικό υπαίθριο μουσείο με τα κονάκια, τα κιόσκια και άλλα οικήματα, αναπαριστώντας τον παλιό τρόπο ζωής των Σαρακατσαναίων κτηνοτρόφων. Εδώ, θα πραγματοποιήσουμε και μια στάση για πικνικ μέσα σε μια καταπράσινη τοποθεσία ανάμεσα σε πεύκα και έλατα. Στη συνέχεια, αποχαιρετώντας τη Σαρακατσάνικη Στάνη, ανεβαίνουμε στα ποδήλατα για άλλα 7χλμ εύκολα μέχρι το χωριό Ηλιοχώρι. Εκεί, θα αφήσουμε τα ποδήλατά μας και θα κατηφορίσουμε 1 χλμ με τα πόδια για τους καταρράκτες του χωριού, έναν «κρυμμένο παράδεισο», όπου τους καλοκαιρινούς μήνες δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε σε μια βουτιά στα δροσερά γαλαζοπράσινα νερά του. Θα πιούμε σπιτικό τσίπουρο και λικέρ χαλαρώνοντας και θαυμάζοντας αυτή την πανέμορφη δημιουργία της φύσης. Στη συνέχεια ανηφορίζουμε για να συναντήσουμε τα ποδήλατά μας και να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για το Τσεπέλοβο. Φυσικά η ημέρα μας δεν τελειώνει εδώ καθώς μας περιμένει ακόμη μια βραδιά με καταπληκτικούς μεζέδες και γιατί όχι και μουσική.

3η ημέρα

3η μέρα || Τσεπέλοβο – Καπέσοβο – Σκάλα Βρεδέτου – Βραδέτο – Μπελόη

Μετά το πρωινό ξεκινάμε την μέρα μας επίσης ποδηλατώντας εύκολα και απολαμβάνοντας την φύση με προορισμό το χωριό Βραδέτο. Με τα ηλεκτρικά μας ποδήλατα διανύουμε μια εύκολη διαδρομή 6 χλμ ως το χωριό Καπέσοβο. Στο σημείο αυτό αφήνουμε τα ποδήλατα για να περπατήσουμε την περίφημη σκάλα του Βραδέτου όπου και ήταν ο μοναδικός τρόπος πρόσβασης στο χωριό ως το 1974!! Μετά από περίπου 90 λεπτά περπάτημα φθάνουμε στο χωριό. Για όσους επιθυμούν υπάρχει η δυνατότητα,  περπατώντας άλλα 2.5 χιλιόμετρα, να φθάσουν στο σημείο «Μπελόη» απ’ όπου μπορεί να απολαύσει κανείς την ωραιότερη θέα της χαράδρας του Βίκου. Αναμφίβολα, είναι επιβλητική:  ακριβώς μπροστά μας η χαράδρα του Βίκου και οι διπλανές κατακόρυφες πλαγιές με βάθος εκατοντάδων μέτρων, προκαλούν δέος και θαυμασμό. Στο χωριό θα ξεκουραστούμε για ακόμη μια φορά κάτω από ένα μεγάλο πλάτανο απολαμβάνοντας τα φαγητά και τα ποτά των ντόπιων εστιατορίων. Συνεχίζουμε παίρνοντας τα ποδήλατά μας για να επιστρέψουμε στο Τσεπέλοβο. Μια διαδρομή κατηφορική κυρίως, 14 χλμ με θέα που σου κόβει την ανάσα. Φθάνοντας στο Τσεπέλοβο η εκδρομή μας τελειώνει με τις καλύτερες εντυπώσεις από το κεντρικό κομμάτι του Ζαγορίου!

Τι περιλαμβάνεται στην τιμή;

 • 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε τοπικό ξενώνα σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό.
 • Ηλεκτρικό ποδήλατο CUBE Touring Hybrid ONE 500 (Bosch Drive Unit Active Plus – Bosch PowerPack 500Wh)
 • Έμπειρος συνοδός ποδηλάτου που θα κάνει και τις περιηγήσεις.
 • Αυτοκίνητο συνοδείας σε όλη την διάρκεια της εκδρομής.
 • Κράνος, γάντια, γυαλιά, αντιανεμικό, αδιάβροχο, τσαντάκι και άλλος ποδηλατικός εξοπλισμός.
 • 2 δείπνα σε τοπικά εστιατόρια και ταβέρνες στο Τσεπέλοβο.
 • 1 Γεύμα στο Βραδέτο σε ταβέρνα του χωριού.
 • Σνακ, νερά, καφές, τσάι, τοπικά παραδοσιακά προϊόντα στα πικνικ κατά τη διάρκεια των εκδρομών.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης εκδρομέων.
 • ΦΠΑ

 

 Τι ΔΕΝ περιλαμβάνεται στην τιμή;

 • Αεροπορικά εισιτήρια.
 • Μεταφορά από και προς αεροδρόμια (ή σταθμούς λεωφορείων).
 • Μεταφορά στο σημείο αναχώρησης.
 • Διανυκτερεύσεις πριν και μετά την εκδρομή.
 • Έξτρα φαγητά και ποτά από αυτά που προσφέρονται στα γεύματα.
 • Αγορά παραδοσιακών ποτών και αναμνηστικών δώρων της περιοχής.
Τσεπέλοβο Τσεπέλοβο Τσεπέλοβο Τσεπέλοβο Τσεπέλοβο Τσεπέλοβο

Ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε διαφορετικά μέρη από αυτά που σας προτείνουμε; Θα θέλατε ποδηλατίσετε σε άλλα μέρη της Ελλάδας; Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας και εμείς θα σχεδιάσουμε από την αρχή την εκδρομή που σας ενδιαφέρει. Θα χαρούμε να ακούσουμε την πρότασή σας!

 • Τα προτεινόμενα τοπικά εστιατόρια-ταβέρνες ενδέχεται να αλλάξουν.
 • Ανάλογα την περίοδο της επίσκεψης στο πρόγραμμα της εκδρομής θα περιλαμβάνει και 1 επισκέψη στα παραδοσιακά «καζάνια» για να παρακολουθήσουμε τη διαδικασία παραγωγής του παραδοσιακού τσίπουρου (προαιρετικά).
 • Ανάλογα την περίοδο της επίσκεψης στο πρόγραμμα της εκδρομής θα περιλαμβάνει και συμμετοχή σε παραδοσιακά πανηγύρια των χωριών της περιοχής (προαιρετικά).
 • Για επιπλέον μεταφορές από ή και/προς αεροδρόμια ή προς το σημείο εκκίνησης της εκδρομής, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.
 • Το πρόγραμμα της κάθε εκδρομής/μέρας μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες σας έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη δική σας ευχαρίστηση και διασκέδαση.

1. Πόσα άτομα μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή;

Στην εκδρομή συμμετέχουν από 4 εως 10 άτομα. Κάτω από 4 άτομα η εκδρομή πραγματοποιείται με επιβάρυνση τιμής, κατόπιν συνεννόησης.

2. Κάθε πότε γίνονται στάσεις στην διάρκεια της διαδρομής;

Κατά τη διαδρομής πραγματοποιούνται στάσεις ανά 10-15χλμ ανάλογα με τα σημεία ενδιαφέροντος και την δυσκολία της διαδρομής. Βέβαια αν κριθεί απαραίτητο και ζητηθεί μπορεί να γίνουν και περισσότερες.

3. Τι γίνεται σε περίπτωση βροχής;

Σε περίπτωση αραιής βροχής, σας παρέχουμε αδιάβροχα και συνεχίζουμε την πορεία της διαδρομής μας. Σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης υπάρχει πάντα η εναλλακτική του βαν συνοδείας.

4. Είναι δυνατή η ενοικίαση ποδηλάτων και η πραγματοποίηση της εκδρομής χωρίς οδηγό;

Δυστυχώς οι πολυήμερες ποδηλατικές εκδρομές μας πραγματοποιούνται πάντοτε με τη συνοδεία οδηγού και βαν.

5. Παιδιά συμμετέχουν στις εκδρομές;

Για τις εκδρομές μας μπορούν να συμμετέχουν παιδιά πάνω από 16 ετών πάντοτε με τη συνοδεία ενός ενήλικα.

6. Τι εξοπλισμό χρειάζεται να έχω μαζί μου στις εκδρομές;

Σε κάθε εκδρομή εμείς σας παρέχουμε κράνη, γυαλιά, γάντια, αδιάβροχα-αντιανεμικά. Βέβαια, εάν το επιθυμείτε μπορείτε να έχετε μαζί σας τον προσωπικό σας ποδηλατικό εξοπλισμό και εμείς θα τον προσαρμόσαουμε στα ποδήλατά μας.

7. Πώς μπορώ να πληρώσω την εκδρομή;

Μπορείτε να πληρώσετε την εκδρομή που επιλέξατε είτε μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό είτε μέσω Paypal. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται όλο το ποσό της εκδρομής για την συμμετοχή σε αυτή.

8. Αν θέλω να ακυρώσω την συμμετοχή μου στην εκδρομή επιστρέφονται τα χρήματα;

Σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής ισχύουν τα εξής ακυρωτικά: Μέχρι 30 ημέρες πριν: 100€/άτομο, 29-15 ημέρες πριν: 250€/άτομο και 14-01 ημέρες πριν: Το σύνολο της αξίας της εκδρομής.

9. Στην τιμή περιλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κλπ;

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται τυχόν είσοδοι σε επισκέψιμους χώρους.

10. Τι παρέχεται ως σνακ κατά τη διάρκεια των διαδρομών και κυρίως στις στάσεις;

Κατά τη διάρκεια των διαδρομών και των στάσεων εκτός από τα νερά, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε: φρέσκα φρούτα, ισοτονικά, τζελ και μπάρες ενέργειας, όπως επίσης και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, αλμυρά και γλυκά.

11. Μπορώ να συμμετέχω στην εκδρομή με συμβατικό ποδήλατο;

Φυσικά, όμως εμείς σας προτέινουμε γι’ αυτές τις εκδρομές τη χρήση ηλεκτρικού ποδηλάτου ώστε να απολαύσετε πιο ξεκούραστα τα μοναδικά τοπία του τόπου μας.

12. Μπορώ να συμμετέχω με το δικό μου ποδήλατο;

Η συμμετοχή στις εκδρομές αυτές με το δικό σας ποδήλατο είναι εφικτή κατόπιν συνεννόησης μαζί μας.

13. Μπορώ να έχω κάποιον φίλο κατά τη διάρκεια της εκδρομής στο βαν συνοδείας;

Φυσικά αρκεί να δηλωθεί η συμμετοχή του στη φόρμα κράτησης στα αντίστοιχα πεδία.

14. Μπορώ να έχω τον τετράποδό μου φίλο στο βαν συνοδείας;

Εννοείται!Με χαρά θα δεχτούμε και θα φροντίσουμε κατάλληλα τον τετράποδό σας φίλο. Όμως είναι απαραίτητη η εκ των προτέρων επικοινωνία σας μαζί μας.

 

Κάντε τώρα την κράτησή σας για την εκδρομή: Τσεπέλοβο

Σημαντικό: Στα πλαίσια της φιλοξενίας μας σας καλούμε την προηγούμενη μέρα της εκδρομής να γνωριστούμε από κοντά, να δείτε και να δοκιμάσετε τα ποδήλατα μας, να συζητήσουμε όλες τις λεπτομέρειες της διαδρομής σε ένα φιλικό τραπέζι δοκιμάζοντας παράλληλα τοπικά φαγητά και ποτά σε κάποιο εστιατόριο της πόλης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας ενημερώσετε σχετικά με το αν είστε σύμφωνοι με την συνάντηση γνωριμίας στη φόρμα κράτησης.

* Σημείωση: Αφού συμπληρώσετε τα παραπάνω στοιχεία, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τις λεπτομέρειες της κράτησής σας.

** Σημείωση: Για τις μονοήμερες εκδρομές, θα πρέπει να μας ειδοποιήσετε 5 ημέρες πριν την επιθυμητή ημερομηνία.