Menu

Σουδενά

ΣουδενάBiking ΣουδενάCultural Activities ΣουδενάSwimming ΣουδενάPic Nic ΣουδενάAccommodation

Στην ποδηλατική αυτή εκδρομή θα επισκεφτούμε τα πιο γνωστά χωριά του δυτικού και κεντρικού Ζαγορίου. Η αναχώρηση και η διανυκτέρευσή μας θα γίνει στο χωρίο των Άνω Πεδινών. Θα κινηθούμε αρχικά στο δυτικό Ζαγόρι (Αρίστη και Πάπιγκο) όπου κυριαρχούν τα πανέμορφα φυσικά τοπία, όπως οι κολυμπήθρες, οι πύργοι της Αστράκας πάνω από το μικρό Πάπιγκο, η χαράδρα του Βίκου και ο ποταμός Βοϊδομάτης με τα κρύα νερά του. Την τελευταία μέρα θα επισκεφτούμε 3 χωριά του κεντρικού Ζαγορίου (Δίλοφο, Κουκούλι και Κήποι) και θα θαυμάσουμε κυρίως την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τα πέτρινα σπίτια και καλντερίμια καθώς και κάποια από τα πιο γνωστά και ιστορικά γεφύρια της περιοχής του Ζαγορίου...

Σουδενά
Σουδενά
Σουδενά
 • Τιμή κράτησης: 260 € All inclusive
 • Ημερομηνίες εκδρομής: Κατόπιν ζήτησης
 • Διάρκεια: 2 Ημέρες
 • Minimum συμμετοχής: 4 άτομα
 • Ειδικές τιμές για οικογένειες και παρέες φίλων (κατόπιν επικοινωνίας)

Στην ποδηλατική αυτή εκδρομή θα επισκεφτούμε τα πιο γνωστά χωριά του δυτικού και κεντρικού Ζαγορίου. Η αναχώρηση και η διανυκτέρευσή μας θα γίνει στο χωρίο των Άνω Πεδινών. Θα κινηθούμε αρχικά στο δυτικό Ζαγόρι (Αρίστη και Πάπιγκο) όπου κυριαρχούν τα πανέμορφα φυσικά τοπία, όπως οι κολυμπήθρες, οι πύργοι της Αστράκας πάνω από το μικρό Πάπιγκο, η χαράδρα του Βίκου και ο ποταμός Βοϊδομάτης με τα κρύα νερά του. Την τελευταία μέρα θα επισκεφτούμε 3 χωριά του κεντρικού Ζαγορίου (Δίλοφο, Κουκούλι και Κήποι) και θα θαυμάσουμε κυρίως την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τα πέτρινα σπίτια και καλντερίμια καθώς και κάποια από τα πιο γνωστά και ιστορικά γεφύρια της περιοχής του Ζαγορίου. Η εκδρομή αυτή αποτελεί μια σύντομη αλλά πολύ περιεκτική εκδρομή και είμαστε σίγουροι ότι θα γεμίσετε εικόνες από την ομορφη περιοχη του Ζαγορίου.

Γενικός Χάρτης Εκδρομής

1η ημέρα

Την 1η ημέρα θα κινηθούμε από το κεντρικό Ζαγόρι προς το δυτικό και την Αρίστη και το Πάπιγκο. Δίνουμε ραντεβού στο χωριό των Άνω Πεδινών και αφού ελέγξουμε τα ηλεκτρικά μας ποδήλατα, αναχωρούμε για τον τελικό προορισμό μας, το Πάπιγκο και τις κολυμπήθρες. Θα διασχίσουμε τον κάμπο των Πεδινών και θα ανηφορίσουμε για περίπου 3 χλμ προς το χωριό της Αρίστης. Θα περάσουμε μέσα από το χωριό και θα κατηφορίσουμε ακόμα 4 χλμ μέχρι να κάνουμε την 1η στάση στη γέφυρα της Αρίστης. Δίπλα από τα γαλαζοπράσινα νερά του ποταμού Βοϊδομάτη θα πιούμε καφέ ή τσάι και θα φάμε διάφορα σνακ. Αφού ξεκουραστούμε, συνεχίζουμε για άλλα 6 ανηφορικά χιλιόμετρα με τη θέα των πύργων της Αστράκας να μας συντροφεύει μέχρι το Πάπιγκο. Στο χωριό και στις κολυμπήθρες θα πραγματοποιήσουμε τη μεγαλύτερη στάση μας και τους καλοκαιρινούς μήνες θα έχουμε τη δυνατότητα να κολυμπήσουμε στα νερά των φυσικών αυτών λιμνών. Στην συνέχεια, αφού αφήσουμε το Πάπιγκο θα επισκεφτούμε τη φάρμα της Ζηνοβίας για μια ξενάγηση στο στάβλο με τις κατσίκες, τις μέλισσες και στον όμορφο κήπο της παίρνοντας μια γεύση από την καθημερινή αγροτική ζωή των ντόπιων. Έπειτα, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για το χωριό των Άνω Πεδινών. Περνώντας ξανά από τη γέφυρα της Αρίστης θα ανηφορίσουμε περίπου 8χλμ με τα ηλεκτρικά μας ποδήλατα μέχρι τον κάμπο των Πεδινών και το χωριό. Αφού φτάσουμε στον ξενώνα και ξεκουραστούμε, το βραδάκι θα δειπνήσουμε με παραδοσιακά φαγητά σε ταβέρνα του χωριού.

2η ημέρα

Τη 2η ημέρα της εκδρομής μας θα κινηθούμε στα χωριά του κεντρικού Ζαγορίου. Μετά το πρωινό  στον ξενώνα, αναχωρούμε από τα Άνω Πεδινά και ποδηλατούμε περίπου 11χλμ μέχρι το Δίλοφο, ένα από τα πιο γραφικά χωριά των Ζαγοροχωρίων. Εδώ, θα κάνουμε μία μικρή βόλτα στα στενά πέτρινα καλντερίμια του χωριού και θα συνεχίσουμε μέχρι την επόμενη στάση μας, το διάσημο γεφύρι του Νούτσου, 5χλμ περίπου μετά το Δίλοφο. Λίγα χιλιόμετρα παρακάτω θα συναντήσουμε το Κουκούλι. Εκεί, θα επισκεφτούμε το πατρικό παραδοσιακό ζαγορίσιο σπίτι του δασκάλου Λαζαρίδη που πλέον λειτουργεί ως μουσείο. Θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τη συλλογή του με πάνω από 1250 δείγματα φαρμακευτικών φυτών και βοτάνων της περιοχής, τα οποία χρησιμοποιούσαν κάποτε οι διάσημοι «Βικογιατροί» του Ζαγορίου για φαρμακευτικούς σκοπούς. Στη συνέχεια, θα ποδηλατίσουμε άλλα 4χλμ προς το χωριό των Κήπων. Φτάνοντας στο χωριό θα επισκεφτούμε το τρίτοξο γεφύρι του Πλακίδα (ή Καλογερικό) και το γεφύρι του Κοντοδήμου (ή Λαζαρίδη) και θα τελειώσουμε την εκδρομή με ένα γεύμα σε εστιατόριο στους Κήπους.

Τι περιλαμβάνεται στην τιμή;

 • 1 Διανυκτέρευση στα Άνω Πεδινά στο ξενοδοχείο Πορφυρόν με πρωινό. (http://porfyron.gr/en/)
 • Ηλεκτρικό ποδήλατο CUBE Touring Hybrid ONE 500 (Bosch Drive Unit Active Plus - Bosch PowerPack 500Wh)
 • Έμπειρος συνοδός ποδηλάτου που θα κάνει και τις περιηγήσεις.
 • Αυτοκίνητο συνοδείας σε όλη την διάρκεια της εκδρομής.
 • Κράνος, γάντια, γυαλιά, αντιανεμικό, αδιάβροχο, τσαντάκι και άλλος ποδηλατικός εξοπλισμός.
 • 1 δείπνο στα Άνω Πεδινά στο εστιατόριο Αμαλία.
 • 1 γεύμα στους Κήπους σε εστιατόριο το χωριού.
 • Σνακ, νερά, καφές, τσάι, τοπικά παραδοσιακά προϊόντα στα πικνικ κατά τη διάρκεια των εκδρομών.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης εκδρομέων.
 • ΦΠΑ

 

Τι ΔΕΝ περιλαμβάνεται στην τιμή;

 • Αεροπορικά εισιτήρια.
 • Μεταφορά από και προς αεροδρόμια (ή σταθμούς λεωφορείων).
 • Μεταφορά στο σημείο αναχώρησης.
 • Διανυκτερεύσεις πριν και μετά την εκδρομή.
 • Έξτρα φαγητά και ποτά από αυτά που προσφέρονται στα γεύματα.
 • Αγορά παραδοσιακών ποτών και αναμνηστικών δώρων της περιοχής.
Σουδενά Σουδενά Σουδενά Σουδενά Σουδενά Σουδενά

Ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε διαφορετικά μέρη από αυτά που σας προτείνουμε; Θα θέλατε ποδηλατίσετε σε άλλα μέρη της Ελλάδας; Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας και εμείς θα σχεδιάσουμε από την αρχή την εκδρομή που σας ενδιαφέρει. Θα χαρούμε να ακούσουμε την πρότασή σας!

 
 • Τα προτεινόμενα τοπικά εστιατόρια-ταβέρνες ενδέχεται να αλλάξουν.
 • Ανάλογα την περίοδο της επίσκεψης στο πρόγραμμα της εκδρομής θα περιλαμβάνει και 1 επισκέψη στα παραδοσιακά «καζάνια» για να παρακολουθήσουμε τη διαδικασία παραγωγής του παραδοσιακού τσίπουρου (προαιρετικά).
 • Ανάλογα την περίοδο της επίσκεψης στο πρόγραμμα της εκδρομής θα περιλαμβάνει και συμμετοχή σε παραδοσιακά πανηγύρια των χωριών της περιοχής (προαιρετικά).
 • Για επιπλέον μεταφορές από ή και/προς αεροδρόμια ή προς το σημείο εκκίνησης της εκδρομής, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.
 • Το πρόγραμμα της κάθε εκδρομής/μέρας μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες σας έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη δική σας ευχαρίστηση και διασκέδαση.

1. Πόσα άτομα μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή;

Στην εκδρομή συμμετέχουν από 4 εως 10 άτομα. Κάτω από 4 άτομα η εκδρομή πραγματοποιείται με επιβάρυνση τιμής, κατόπιν συνεννόησης.

2. Κάθε πότε γίνονται στάσεις στην διάρκεια της διαδρομής;

Κατά τη διαδρομής πραγματοποιούνται στάσεις ανά 10-15χλμ ανάλογα με τα σημεία ενδιαφέροντος και την δυσκολία της διαδρομής. Βέβαια αν κριθεί απαραίτητο και ζητηθεί μπορεί να γίνουν και περισσότερες.

3. Τι γίνεται σε περίπτωση βροχής;

Σε περίπτωση αραιής βροχής, σας παρέχουμε αδιάβροχα και συνεχίζουμε την πορεία της διαδρομής μας. Σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης υπάρχει πάντα η εναλλακτική του βαν συνοδείας.

4. Είναι δυνατή η ενοικίαση ποδηλάτων και η πραγματοποίηση της εκδρομής χωρίς οδηγό;

Δυστυχώς οι πολυήμερες ποδηλατικές εκδρομές μας πραγματοποιούνται πάντοτε με τη συνοδεία οδηγού και βαν.

5. Παιδιά συμμετέχουν στις εκδρομές;

Για τις εκδρομές μας μπορούν να συμμετέχουν παιδιά πάνω από 16 ετών πάντοτε με τη συνοδεία ενός ενήλικα.

6. Τι εξοπλισμό χρειάζεται να έχω μαζί μου στις εκδρομές;

Σε κάθε εκδρομή εμείς σας παρέχουμε κράνη, γυαλιά, γάντια, αδιάβροχα-αντιανεμικά. Βέβαια, εάν το επιθυμείτε μπορείτε να έχετε μαζί σας τον προσωπικό σας ποδηλατικό εξοπλισμό και εμείς θα τον προσαρμόσαουμε στα ποδήλατά μας.

7. Πώς μπορώ να πληρώσω την εκδρομή;

Μπορείτε να πληρώσετε την εκδρομή που επιλέξατε είτε μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό είτε μέσω Paypal. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται όλο το ποσό της εκδρομής για την συμμετοχή σε αυτή.

8. Αν θέλω να ακυρώσω την συμμετοχή μου στην εκδρομή επιστρέφονται τα χρήματα;

Σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής ισχύουν τα εξής ακυρωτικά: Μέχρι 30 ημέρες πριν: 100€/άτομο, 29-15 ημέρες πριν: 250€/άτομο και 14-01 ημέρες πριν: Το σύνολο της αξίας της εκδρομής.

9. Στην τιμή περιλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κλπ;

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται τυχόν είσοδοι σε επισκέψιμους χώρους.

10. Τι παρέχεται ως σνακ κατά τη διάρκεια των διαδρομών και κυρίως στις στάσεις;

Κατά τη διάρκεια των διαδρομών και των στάσεων εκτός από τα νερά, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε: φρέσκα φρούτα, ισοτονικά, τζελ και μπάρες ενέργειας, όπως επίσης και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, αλμυρά και γλυκά.

11. Μπορώ να συμμετέχω στην εκδρομή με συμβατικό ποδήλατο;

Φυσικά, όμως εμείς σας προτέινουμε γι’ αυτές τις εκδρομές τη χρήση ηλεκτρικού ποδηλάτου ώστε να απολαύσετε πιο ξεκούραστα τα μοναδικά τοπία του τόπου μας.

12. Μπορώ να συμμετέχω με το δικό μου ποδήλατο;

Η συμμετοχή στις εκδρομές αυτές με το δικό σας ποδήλατο είναι εφικτή κατόπιν συνεννόησης μαζί μας.

13. Μπορώ να έχω κάποιον φίλο κατά τη διάρκεια της εκδρομής στο βαν συνοδείας;

Φυσικά αρκεί να δηλωθεί η συμμετοχή του στη φόρμα κράτησης στα αντίστοιχα πεδία.

14. Μπορώ να έχω τον τετράποδό μου φίλο στο βαν συνοδείας;

Εννοείται!Με χαρά θα δεχτούμε και θα φροντίσουμε κατάλληλα τον τετράποδό σας φίλο. Όμως είναι απαραίτητη η εκ των προτέρων επικοινωνία σας μαζί μας.

 

Κάντε τώρα την κράτησή σας για την εκδρομή: Σουδενά

Σημαντικό: Στα πλαίσια της φιλοξενίας μας σας καλούμε την προηγούμενη μέρα της εκδρομής να γνωριστούμε από κοντά, να δείτε και να δοκιμάσετε τα ποδήλατα μας, να συζητήσουμε όλες τις λεπτομέρειες της διαδρομής σε ένα φιλικό τραπέζι δοκιμάζοντας παράλληλα τοπικά φαγητά και ποτά σε κάποιο εστιατόριο της πόλης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας ενημερώσετε σχετικά με το αν είστε σύμφωνοι με την συνάντηση γνωριμίας στη φόρμα κράτησης.

* Σημείωση: Αφού συμπληρώσετε τα παραπάνω στοιχεία, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τις λεπτομέρειες της κράτησής σας.

** Σημείωση: Για τις μονοήμερες εκδρομές, θα πρέπει να μας ειδοποιήσετε 5 ημέρες πριν την επιθυμητή ημερομηνία.