Menu

Οξιά

ΟξιάBiking ΟξιάHiking ΟξιάCultural Activities ΟξιάSwimming ΟξιάPic Nic ΟξιάAccommodation

Στην εκδρομή αυτή θα ποδηλατίσουμε και θα γνωρίσουμε 6 από τα πιο γνωστά χωριά του κεντρικού και δυτικού Ζαγορίου, όπως η Βίτσα, το Μονοδέντρι, ο Ελαφότοπος, ο Βίκος, η Αρίστη και το Πάπιγκο. Θα πάρουμε μία γεύση από την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, περπατώντας στους παραδοσιακούς οικισμούς με τα πέτρινα καλντερίμια, θα δοκιμάσουμε παραδοσιακά φαγητά και ποτά, θα έχουμε τη δυνατότητα να κολυμπήσουμε στα κρύα νερά του Βοϊδομάτη και να θαυμάσουμε, διασχίζοντας το πέτρινο δάσος, την υπέροχη θέα της χαράδρας του Βίκου. Η εκδρομή περιλαμβάνει επίσης και μια μικρή και εύκολη πεζοπορία προς τις πηγές του Βοϊδομάτη. Ακόμα, θα επισκεφτούμε το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στο Μονοδέντρι, το οποίο είναι κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού και θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε την συνταγή της παραδοσιακής αλευρόπιτας της περιοχής, όπως επίσης και να γνωρίσουμε τον κύκλο επεξεργασίας του μαλλιού και τον τρόπο που έφτιαχναν παλιότερα οι γυναίκες της περιοχής τα υφαντά τους με τη χρήση των παραδοσιακών αργαλειών...

Οξιά
Οξιά
Οξιά
 • Τιμή κράτησης: 350 € All inclusive
 • Ημερομηνίες εκδρομής: Κατόπιν ζήτησης
 • Διάρκεια: 3 Ημέρες
 • Minimum συμμετοχής: 4 άτομα
 • Ειδικές τιμές για οικογένειες και παρέες φίλων (κατόπιν επικοινωνίας)

Στην εκδρομή αυτή θα ποδηλατίσουμε και θα γνωρίσουμε 6 από τα πιο γνωστά χωριά του κεντρικού και δυτικού Ζαγορίου, όπως η Βίτσα, το Μονοδέντρι, ο Ελαφότοπος, ο Βίκος, η Αρίστη και το Πάπιγκο. Θα πάρουμε μία γεύση από την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, περπατώντας στους παραδοσιακούς οικισμούς με τα πέτρινα καλντερίμια, θα δοκιμάσουμε παραδοσιακά φαγητά και ποτά, θα έχουμε τη δυνατότητα να κολυμπήσουμε στα κρύα νερά του Βοϊδομάτη και να θαυμάσουμε, διασχίζοντας το πέτρινο δάσος, την υπέροχη θέα της χαράδρας του Βίκου. Η εκδρομή περιλαμβάνει επίσης και μια μικρή και εύκολη πεζοπορία προς τις πηγές του Βοϊδομάτη. Ακόμα, θα επισκεφτούμε το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στο Μονοδέντρι, το οποίο είναι κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού και θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε την συνταγή της παραδοσιακής αλευρόπιτας της περιοχής, όπως επίσης και να γνωρίσουμε τον κύκλο επεξεργασίας του μαλλιού και τον τρόπο που έφτιαχναν παλιότερα οι γυναίκες της περιοχής τα υφαντά τους με τη χρήση των παραδοσιακών αργαλειών. Ποδηλατώντας με τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι βέβαιο ότι θα απολαύσουμε πολύ πιο ξεκούραστα όλη τη διαδρομή, η οποία αποτελεί την καλύτερη και πιο σύντομη επιλογή για κάποιον για να γνωρίσει τα περισσότερα χωριά του κεντρικού και δυτικού Ζαγορίου καθώς και την κουλτούρα των Ζαγορίσιων.

*Η εκδρομή αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί και από τα χωριά: Μονοδένδρι, Άνω Πεδινά, Κάτω Πεδινά, Δίλοφο, Ελάτη και Ασπράγγελοι.

Γενικός Χάρτης Εκδρομής

1η ημέρα

Ξεκινάμε την εκδρομή μας από τη Βίτσα με κατεύθυνση τη θέση Οξιά. Ανεβαίνουμε στα ηλεκτρικά ποδήλατα για 3 χλμ μέχρι την 1η μας στάση, το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής (1412) χτισμένο στην άκρη των βράχων. Αφού τελειώσουμε την επίσκεψή μας στη μονή, συνεχίζουμε άλλα 5 ανηφορικά χιλιόμετρα μέχρι το πέτρινο δάσος και την Οξιά, όπου η θέα της χαράδρας του Βίκου είναι συναρπαστική. Εδώ, μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας θαυμάζοντας το μοναδικής ομορφιάς τοπίο. Έπειτα, κατηφορίζουμε με προορισμό τον Ελαφότοπο με τη διαδρομή πλέον να είναι κατηφορική για 12 περίπου χιλιόμετρα. Συνεχίζουμε σε επίπεδη διαδρομή μέσα από τον κάμπο των Πεδινών μέχρι να συναντήσουμε τα 3.5 τελευταία χιλιόμετρα ανηφόρας που οδηγούν στον Ελαφότοπο. Αφού φτάσουμε στο χωριό, θα αφήσουμε τα ποδήλατα και θα επισκεφτούμε τον κ. Μιχάλη στο μουσείο παραδοσιακών επαγγελμάτων, όπου θα μας ξεναγήσει σε ένα χώρο με πάνω από 1000 εργαλεία παραδοσιακών επαγγελμάτων. Στη συνέχεια, μια επίσκεψη στη Λένα και στον ξενώνα Ρόκκα για να μας δείξει πως γίνεται η παραδοσιακή αλευρόπιτα. Μέχρι να ψηθεί και να καθίσουμε να φάμε όλοι μαζί, θα ξεναγηθούμε στους παραδοσιακούς αργαλειούς και θα γνωρίσουμε τον κύκλο επεξεργασίας του μαλλιού. Επίσης, ανάλογα με την περίοδο της επίσκεψης, μπορούμε να επισκεφτούμε και τον στάβλο του ξενώνα ώστε να συμμετέχουμε και εμείς στις καθημερινές εργασίες των κτηνοτρόφων της περιοχής, όπως το άρμεγμα των προβάτων και θα έχουμε και τη δυνατότητα να δούμε πως φτιάχνεται το τυρί και το βούτυρο. Αφού φάμε την αλευρόπιτα, θα πάμε να ξεκουραστούμε στα δωμάτια του ξενώνα και το βραδάκι μπορούμε να κάνουμε μια βόλτα στο χωριό και να γευματίσουμε σε ταβέρνα του χωριού.

2η ημέρα

Η 2η μέρα της εκδρομής θα μας βρει στον Ελαφότοπο. Αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για το χωριό Βίκος. Η συνολική απόσταση είναι 19χλμ, από τα οποία μόλις τα 4 είναι ανηφορικά. Αρχικά κατηφορίζουμε από τον Ελαφότοπο για περίπου 4,5χλμ και συνεχίζουμε για άλλα 3 χλμ σε επίπεδη διαδρομή διασχίζοντας τον κάμπο των Πεδινών, μέχρι να ξεκινήσει το πιο δύσκολο κομμάτι της ημέρα, μια ανηφόρα περίπου 3χλμ, όπου φτάνοντας στο τέλος η θέα θα μας ανταμείψει. Αφού κάνουμε μια μικρή στάση, συνεχίζουμε άλλα 9χλμ κατηφορικά μέχρι το χωριό Βίκος για την διανυκτέρευσή μας. Θα αφήσουμε τα ποδήλατά μας και θα προχωρήσουμε 200μ προς τη θέση «Ράχη», για να πιούμε τον καφέ μας, βλέποντας από ψηλά τη μαγευτική θέα της χαράδρας του Βίκου και τις πηγές του Βοϊδομάτη. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει το πεζοπορικό μέρος της ημέρας προς τις πηγές, σε μια διαδρομή περίπου 30’, όπου και θα κάνουμε το πικνικ μας με παραδοσιακά προϊόντα και σπιτικό τσίπουρο και κρασί. Τους καλοκαιρινούς μήνες έχουμε τη δυνατότητα να δροσιστούμε στα γαλαζοπράσινα κρύα νερά του ποταμού. Αφού ξεκουραστούμε, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για το χωριό και τον ξενώνα που θα μείνουμε. Το βραδάκι μπορούμε να κάνουμε μια βόλτα στο χωριό της Αρίστης και να γευματίσουμε σε ταβέρνα του χωριού.

3η ημέρα

Την τελευταία μέρα της εκδρομής μας αφού πάρουμε πρωινό αποχαιρετάμε το χωριό Βίκος και κατευθυνόμαστε προς το Πάπιγκο. Η διαδρομή περιλαμβάνει 15χλμ από τα οποία τα πρώτα 9 είναι κατηφορικά. Θα περάσουμε μέσα από την Αρίστη και θα κατηφορίσουμε για την γέφυρα Βοϊδομάτη(Αρίστης). Μια μικρή στάση δίπλα στα νερά ενός από τους πιο καθαρούς ποταμούς της Ευρώπης, τον Βοίδομάτη. Την καλοκαιρινή περίοδο, θα μπορούμε να κολυμπήσουμε στα καθαρά και κρύα νερά του. Έπειτα ανεβαίνοντας και πάλι στα ηλεκτρικά ποδήλατα, θα αναχωρήσουμε για το Πάπιγκο μέσω της πιο χαρακτηριστικής διαδρομής της περιοχής, μια ανηφόρα 6 χιλιομέτρων. Φτάνοντας στο χωριό, θα επισκεφτούμε τις διάσημες «κολυμπήθρες» και θα θαυμάσουμε τους επιβλητικούς πύργους της Αστράκας πάνω από το μικρό Πάπιγκο. Αφού γευματίσουμε σε εστιατόριο του χωριού, θα επιβιβαστούμε στο αυτοκίνητο μεταφοράς με προορισμό το χωριό της Βίτσας. Θα αποχαιρετιστούμε πίνωντας ένα ποτηράκι τσίπουρο γεμάτοι όμορφες στιγμές, μοναδικά τοπία και καινούργιες φιλίες.

Τι περιλαμβάνεται στην τιμή;

 • 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε τοπικούς ξενώνες:
 • Διανυκτέρευση στον Ελαφότοπο στον ξενώνα Ρόκκα με πρωινό (http://rokkazagori.gr/)
 • Διανυκτέρευση στον Βίκο στον ξενώνα Foris House
 • Ηλεκτρικό ποδήλατο CUBE Touring Hybrid ONE 500 (Bosch Drive Unit Active Plus - Bosch PowerPack 500Wh)
 • Έμπειρος συνοδός ποδηλάτου που θα κάνει και τις περιηγήσεις.
 • Αυτοκίνητο συνοδείας σε όλη την διάρκεια της εκδρομής.
 • Κράνος, γάντια, γυαλιά, αντιανεμικό, αδιάβροχο, τσαντάκι και άλλος ποδηλατικός εξοπλισμός.
 • Δείπνο σε τοπικά εστιατόρια και ταβέρνες:
 • Δείπνο στον Ελαφότοπο σε ταβέρνα του χωριού.
 • Δείπνο σε τοπικό παραδοσιακό εστιατόριο στην Αρίστη.
 • Γεύμα στο χωριό Πάπιγκο στο εστιατόριο Άστρα.
 • Μεταφορά από το Πάπιγκο στην Βίτσα.
 • Συμμετοχή σε μαθήματα μαγειρικής, ξενάγηση στην διαδικασία επεξεργασίας μαλλιού και γεύμα με παραδοσιακή πίτα και σαλάτες στον ξενώνα Ρόκκα στον Ελαφότοπο.
 • Σνακ, νερά, καφές, τσάι, τοπικά παραδοσιακά προϊόντα στα πικνικ κατά τη διάρκεια των εκδρομών.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης εκδρομέων.
 • ΦΠΑ

 

Τι ΔΕΝ περιλαμβάνεται στην τιμή?

 • Αεροπορικά εισιτήρια.
 • Μεταφορά από και προς αεροδρόμια (ή σταθμούς λεωφορείων).
 • Μεταφορά στο σημείο αναχώρησης.
 • Διανυκτερεύσεις πριν και μετά την εκδρομή.
 • Έξτρα φαγητά και ποτά από αυτά που προσφέρονται στα γεύματα.
 • Αγορά παραδοσιακών ποτών και αναμνηστικών δώρων της περιοχής.
Οξιά Οξιά Οξιά Οξιά Οξιά Οξιά Οξιά Οξιά Οξιά Οξιά Οξιά Οξιά

Ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε διαφορετικά μέρη από αυτά που σας προτείνουμε; Θα θέλατε ποδηλατίσετε σε άλλα μέρη της Ελλάδας; Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας και εμείς θα σχεδιάσουμε από την αρχή την εκδρομή που σας ενδιαφέρει. Θα χαρούμε να ακούσουμε την πρότασή σας!

 
 • Τα προτεινόμενα τοπικά εστιατόρια-ταβέρνες ενδέχεται να αλλάξουν.
 • Ανάλογα την περίοδο της επίσκεψης στο πρόγραμμα της εκδρομής θα περιλαμβάνει και 1 επισκέψη στα παραδοσιακά «καζάνια» για να παρακολουθήσουμε τη διαδικασία παραγωγής του παραδοσιακού τσίπουρου (προαιρετικά).
 • Ανάλογα την περίοδο της επίσκεψης στο πρόγραμμα της εκδρομής θα περιλαμβάνει και συμμετοχή σε παραδοσιακά πανηγύρια των χωριών της περιοχής (προαιρετικά).
 • Για επιπλέον μεταφορές από ή και/προς αεροδρόμια ή προς το σημείο εκκίνησης της εκδρομής, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.
 • Το πρόγραμμα της κάθε εκδρομής/μέρας μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες σας έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη δική σας ευχαρίστηση και διασκέδαση.

1. Πόσα άτομα μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή;

Στην εκδρομή συμμετέχουν από 4 εως 10 άτομα. Κάτω από 4 άτομα η εκδρομή πραγματοποιείται με επιβάρυνση τιμής, κατόπιν συνεννόησης.

2. Κάθε πότε γίνονται στάσεις στην διάρκεια της διαδρομής;

Κατά τη διαδρομής πραγματοποιούνται στάσεις ανά 10-15χλμ ανάλογα με τα σημεία ενδιαφέροντος και την δυσκολία της διαδρομής. Βέβαια αν κριθεί απαραίτητο και ζητηθεί μπορεί να γίνουν και περισσότερες.

3. Τι γίνεται σε περίπτωση βροχής;

Σε περίπτωση αραιής βροχής, σας παρέχουμε αδιάβροχα και συνεχίζουμε την πορεία της διαδρομής μας. Σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης υπάρχει πάντα η εναλλακτική του βαν συνοδείας.

4. Είναι δυνατή η ενοικίαση ποδηλάτων και η πραγματοποίηση της εκδρομής χωρίς οδηγό;

Δυστυχώς οι πολυήμερες ποδηλατικές εκδρομές μας πραγματοποιούνται πάντοτε με τη συνοδεία οδηγού και βαν.

5. Παιδιά συμμετέχουν στις εκδρομές;

Για τις εκδρομές μας μπορούν να συμμετέχουν παιδιά πάνω από 16 ετών πάντοτε με τη συνοδεία ενός ενήλικα.

6. Τι εξοπλισμό χρειάζεται να έχω μαζί μου στις εκδρομές;

Σε κάθε εκδρομή εμείς σας παρέχουμε κράνη, γυαλιά, γάντια, αδιάβροχα-αντιανεμικά. Βέβαια, εάν το επιθυμείτε μπορείτε να έχετε μαζί σας τον προσωπικό σας ποδηλατικό εξοπλισμό και εμείς θα τον προσαρμόσαουμε στα ποδήλατά μας.

7. Πώς μπορώ να πληρώσω την εκδρομή;

Μπορείτε να πληρώσετε την εκδρομή που επιλέξατε είτε μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό είτε μέσω Paypal. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται όλο το ποσό της εκδρομής για την συμμετοχή σε αυτή.

8. Αν θέλω να ακυρώσω την συμμετοχή μου στην εκδρομή επιστρέφονται τα χρήματα;

Σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής ισχύουν τα εξής ακυρωτικά: Μέχρι 30 ημέρες πριν: 100€/άτομο, 29-15 ημέρες πριν: 250€/άτομο και 14-01 ημέρες πριν: Το σύνολο της αξίας της εκδρομής.

9. Στην τιμή περιλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κλπ;

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται τυχόν είσοδοι σε επισκέψιμους χώρους.

10. Τι παρέχεται ως σνακ κατά τη διάρκεια των διαδρομών και κυρίως στις στάσεις;

Κατά τη διάρκεια των διαδρομών και των στάσεων εκτός από τα νερά, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε: φρέσκα φρούτα, ισοτονικά, τζελ και μπάρες ενέργειας, όπως επίσης και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, αλμυρά και γλυκά.

11. Μπορώ να συμμετέχω στην εκδρομή με συμβατικό ποδήλατο;

Φυσικά, όμως εμείς σας προτέινουμε γι’ αυτές τις εκδρομές τη χρήση ηλεκτρικού ποδηλάτου ώστε να απολαύσετε πιο ξεκούραστα τα μοναδικά τοπία του τόπου μας.

12. Μπορώ να συμμετέχω με το δικό μου ποδήλατο;

Η συμμετοχή στις εκδρομές αυτές με το δικό σας ποδήλατο είναι εφικτή κατόπιν συνεννόησης μαζί μας.

13. Μπορώ να έχω κάποιον φίλο κατά τη διάρκεια της εκδρομής στο βαν συνοδείας;

Φυσικά αρκεί να δηλωθεί η συμμετοχή του στη φόρμα κράτησης στα αντίστοιχα πεδία.

14. Μπορώ να έχω τον τετράποδό μου φίλο στο βαν συνοδείας;

Εννοείται!Με χαρά θα δεχτούμε και θα φροντίσουμε κατάλληλα τον τετράποδό σας φίλο. Όμως είναι απαραίτητη η εκ των προτέρων επικοινωνία σας μαζί μας.

 

Κάντε τώρα την κράτησή σας για την εκδρομή: Οξιά

Σημαντικό: Στα πλαίσια της φιλοξενίας μας σας καλούμε την προηγούμενη μέρα της εκδρομής να γνωριστούμε από κοντά, να δείτε και να δοκιμάσετε τα ποδήλατα μας, να συζητήσουμε όλες τις λεπτομέρειες της διαδρομής σε ένα φιλικό τραπέζι δοκιμάζοντας παράλληλα τοπικά φαγητά και ποτά σε κάποιο εστιατόριο της πόλης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας ενημερώσετε σχετικά με το αν είστε σύμφωνοι με την συνάντηση γνωριμίας στη φόρμα κράτησης.

* Σημείωση: Αφού συμπληρώσετε τα παραπάνω στοιχεία, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τις λεπτομέρειες της κράτησής σας.

** Σημείωση: Για τις μονοήμερες εκδρομές, θα πρέπει να μας ειδοποιήσετε 5 ημέρες πριν την επιθυμητή ημερομηνία.