Menu

Μαστοροχώρια

ΜαστοροχώριαBiking ΜαστοροχώριαHiking ΜαστοροχώριαSwimming ΜαστοροχώριαPic Nic

Κόνιτσα – Μόλιστα - Γανναδιό – Πυρσόγιαννη – Χαράδρα Αώου – Μονή Στομίου

Άλλη μία πρόταση για 3 μέρες στην Κόνιτσα που θα επισκεφτούμε τα πέτρινα χωριά, όπως η Μόλιστα και το Γανναδιό καθώς και ένα από τα πιο όμορφα τα χωριά των μαστόρων, την Πυρσόγιαννη. Τα μαστοροχώρια αποτελούν μια ομάδα ορεινών χωριών, που στο παρελθόν οι κάτοικοι ασχολούνταν με τις τέχνες αλλά κυρίως με την τέχνης της πέτρας. Οι κάτοικοι έχουν χτίσει πλήθος έργων ανά την χώρα όπως πέτρινα σπίτια, γεφύρια, εκκλησίες κ.α. Σήμερα, μπορεί να μην είναι τόσο γνωστά και επισκέψιμα όμως σίγουρα έχουν κρατήσει αναλοίωτο τον χαρακτήρα τους και ο επισκέπτης σίγουρα εκπλήσσεται με την παραδοσιακή ομορφία των χωριών αυτών. Η εκδρομή μας αυτή, λοιπόν, περιλαμβάνει μία μέρα ποδήλατο και μία μέρα πεζοπορία εντός της μαγευτικής χαράδρας του Αώου.

Μαστοροχώρια
Μαστοροχώρια
Μαστοροχώρια
 • Τιμή κράτησης: 370 € All inclusive
 • Ημερομηνίες εκδρομής: Κατόπιν ζήτησης
 • Διάρκεια: 3 Ημέρες
 • Minimum συμμετοχής: 4 άτομα
 • Ειδικές τιμές για οικογένειες και παρέες φίλων (κατόπιν επικοινωνίας)

Άλλη μία πρόταση για 3 μέρες στην Κόνιτσα που θα επισκεφτούμε τα πέτρινα χωριά, όπως η Μόλιστα και το Γανναδιό καθώς και ένα από τα πιο όμορφα τα χωριά των μαστόρων, την Πυρσόγιαννη. Τα μαστοροχώρια αποτελούν μια ομάδα ορεινών χωριών, που στο παρελθόν οι κάτοικοι ασχολούνταν με τις τέχνες αλλά κυρίως με την τέχνης της πέτρας. Οι κάτοικοι έχουν χτίσει πλήθος έργων ανά την χώρα όπως πέτρινα σπίτια, γεφύρια, εκκλησίες κ.α. Σήμερα, μπορεί να μην είναι τόσο γνωστά και επισκέψιμα όμως σίγουρα έχουν κρατήσει αναλοίωτο τον χαρακτήρα τους και ο επισκέπτης σίγουρα εκπλήσσεται με την παραδοσιακή ομορφία των χωριών αυτών. Η εκδρομή μας αυτή, λοιπόν, περιλαμβάνει μία μέρα ποδήλατο και μία μέρα πεζοπορία εντός της μαγευτικής χαράδρας του Αώου.

Γενικός Χάρτης Εκδρομής

1η ημέρα

1η μέρα || Κόνιτσα

Η πρώτη μέρα μας βρίσκει στην πανέμορφη Κόνιτσα με την οροσειρά της Πίνδου και την υψηλότερη κορυφή της την Γκαμήλα, τη χαράδρα του ποταμού Αώου, το πέτρινο γεφύρι της και την πεδιάδα της να δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό φυσικής ομορφιάς. Αφού τακτοποιηθούμε στα δωμάτια μας νωρίς το απόγευμα, θα έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε το κέντρο της μικρής πόλης για βόλτες και καφέ και το βραδάκι θα δειπνήσουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα. Επιστροφή στον ξενώνα για διανυκτέρευση και ξεκούραση από το ταξίδι.

2η ημέρα

2η μέρα || Κόνιτσα – Γανναδιό – Πυρσόγιαννη

Αφού πάρουμε πρωινό, είμαστε έτοιμοι να αναχωρήσουμε με τα ηλεκτρικά ποδήλατα προς την πλευρά των πέτρινων χωριών και των χωριών των ξακουστών μαστόρων της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα για τη Μόλιστα και το Γανναδιό, δύο χωριά σε μια πυκνοδασωμένη πλαγιά με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό πλούτο και αρχοντικά σπίτια. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση και φωτογραφίες των υπέροχων τοπίων που θα συναντήσουμε, φτάνουμε στη Μόλιστα και έπειτα στο Γανναδιό μετά από 21χλμ. Μια σύντομη βόλτα στο μικρό αυτό χωριό είναι απαραίτητη ώστε να δούμε από κοντά την αρχιτεκτονική των σπιτιών με φρουριακό χαρακτήρα και τις αμέτρητες πηγές δροσερού νερού. Στην πλατεία του χωριού, θα απολάυσουμε τον καφέ και τα σνακ μας και θα αναχωρήσουμε για την Πυρσόγιαννη, ένα από τα σημαντικότερα χωριά της επαρχίας της Κόνιτσας. Μια βόλτα στα γραφικά πέτρινα καλντερίμια του χωριού με τα διώροφα και τριώροφα πέτρινα σπίτια και αρχοντικά με τις περίτεχνες εξώπορτες και βρύσες θα μας κάνει να καταλάβουμε πολύ εύκολα γιατί η Πυρσόγιαννη, αποτελεί την πατρίδα των περιβόητων μαστόρων της πέτρας. Θα ξεκουραστούμε και θα φάμε μεσημεριανό γεύμα στην πλατεία του χωριού σε τοπική ταβέρνα. Έπειτα, ανεβαίνουμε στα ποδήλατά μας για τα τελευταία 26 χλμ με προορισμό την πόλη της Κόνιτσας και τον ξενώνα μας. Αφού ξεκουραστούμε, θα έχουμε ελέυθερο χρόνο για βόλτες στη μικρή πόλη. Το τέλος μιας γεμάτης ημέρας, θα μας βρεί στο εστιατόριο του ξενώνα να απολαμβάνουμε παραδοσιακές γεύσεις και ποτά της περιοχής.

3η ημέρα

3η μέρα || Κόνιτσα – Χαράδρα Αώου – Μονή Στομίου

Η 3η και τελευταία μέρα είναι μέρα πεζοπορίας σε μια διαδρομή εντός της χαράδρας του Αώου. Αφού πάρουμε το πρωινό, ξεκινάμε την πεζοπορία για τη Μονή Στομίου. Η διαδρομή για τη Μονή είναι περίπου 70 λεπτά, τα τοπία που θα συναντήσουμε μαγευτικά και η τοποθεσία της Μονής σου κόβει την ανάσα. Θα χαλαρώσουμε πίνοντας καφέ ή τσάι, θα περιηγηθούμε στη μονή και θα επισκεφθούμε το μικρό δωμάτιο που έζησε και ασκήτεψε ο γέροντας Παΐσιος για 4 χρόνια μέχρι να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής, όπου μετά από 5 χλμ κυρίως κατηφορικά, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια βουτιά στα νερά του Αώου. Έπειτα, λίγα μόλις λεπτά πεζοπορίας και φτάνουμε στα αυτοκίνητά μας. Θα αποχαιρετιστούμε έχοντας πάρει μια πολύ καλή γεύση από τις φυσικές ομορφιές της Κόνιτσας.

Τι περιλαμβάνεται στην τιμή;

 • 2 διανυκτερεύσεις στην Κόνιτσα στον ξενώνα Villa Rustica με πρωινό. (https://www.villarustica.gr/)
 • Ηλεκτρικό ποδήλατο CUBE Touring Hybrid ONE 500 (Bosch Drive Unit Active Plus - Bosch PowerPack 500Wh)
 • Έμπειρος συνοδός ποδηλάτου που θα κάνει και τις περιηγήσεις.
 • Αυτοκίνητο συνοδείας σε όλη την διάρκεια της εκδρομής.
 • Κράνος, γάντια, γυαλιά, αντιανεμικό, αδιάβροχο, τσαντάκι και άλλος ποδηλατικός εξοπλισμός.
 • 1 δείπνο σε ταβέρνα της Κόνιτσας.
 • 1 μεσημερινό γεύμα σε ταβέρνα στο χωριό Πυρσόγιαννη.
 • 1 δείπνο στο εστιατόριο του ξενώνα.
 • 2 πικνικ με τοπικά φαγητά και ποτά σε μοναδικά σημεία με θέα.
 • Σνακ, νερά, καφές, τσάι, τοπικά παραδοσιακά προϊόντα κατά τη διάρκεια των εκδρομών.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης εκδρομέων.
 • ΦΠΑ

 

Τι ΔΕΝ περιλαμβάνεται στην τιμή;

 • Αεροπορικά εισιτήρια.
 • Μεταφορά από και προς αεροδρόμια (ή σταθμούς λεωφορείων).
 • Μεταφορά στο σημείο αναχώρησης.
 • Διανυκτερεύσεις πριν και μετά την εκδρομή.
 • Έξτρα φαγητά και ποτά από αυτά που προσφέρονται στα γεύματα.
 • Αγορά παραδοσιακών ποτών και αναμνηστικών δώρων της περιοχής.
Μαστοροχώρια Μαστοροχώρια Μαστοροχώρια

Ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε διαφορετικά μέρη από αυτά που σας προτείνουμε; Θα θέλατε ποδηλατίσετε σε άλλα μέρη της Ελλάδας; Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας και εμείς θα σχεδιάσουμε από την αρχή την εκδρομή που σας ενδιαφέρει. Θα χαρούμε να ακούσουμε την πρότασή σας!

 • Τα προτεινόμενα τοπικά εστιατόρια-ταβέρνες ενδέχεται να αλλάξουν.
 • Ανάλογα την περίοδο της επίσκεψης στο πρόγραμμα της εκδρομής θα περιλαμβάνει και 1 επισκέψη στα παραδοσιακά «καζάνια» για να παρακολουθήσουμε τη διαδικασία παραγωγής του παραδοσιακού τσίπουρου (προαιρετικά).
 • Ανάλογα την περίοδο της επίσκεψης στο πρόγραμμα της εκδρομής θα περιλαμβάνει και συμμετοχή σε παραδοσιακά πανηγύρια των χωριών της περιοχής (προαιρετικά).
 • Για επιπλέον μεταφορές από ή και/προς αεροδρόμια ή προς το σημείο εκκίνησης της εκδρομής, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.
 • Το πρόγραμμα της κάθε εκδρομής/μέρας μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες σας έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη δική σας ευχαρίστηση και διασκέδαση.

1. Πόσα άτομα μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή;

Στην εκδρομή συμμετέχουν από 4 εως 10 άτομα. Κάτω από 4 άτομα η εκδρομή πραγματοποιείται με επιβάρυνση τιμής, κατόπιν συνεννόησης.

2. Κάθε πότε γίνονται στάσεις στην διάρκεια της διαδρομής;

Κατά τη διαδρομής πραγματοποιούνται στάσεις ανά 10-15χλμ ανάλογα με τα σημεία ενδιαφέροντος και την δυσκολία της διαδρομής. Βέβαια αν κριθεί απαραίτητο και ζητηθεί μπορεί να γίνουν και περισσότερες.

3. Τι γίνεται σε περίπτωση βροχής;

Σε περίπτωση αραιής βροχής, σας παρέχουμε αδιάβροχα και συνεχίζουμε την πορεία της διαδρομής μας. Σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης υπάρχει πάντα η εναλλακτική του βαν συνοδείας.

4. Είναι δυνατή η ενοικίαση ποδηλάτων και η πραγματοποίηση της εκδρομής χωρίς οδηγό;

Δυστυχώς οι πολυήμερες ποδηλατικές εκδρομές μας πραγματοποιούνται πάντοτε με τη συνοδεία οδηγού και βαν.

5. Παιδιά συμμετέχουν στις εκδρομές;

Για τις εκδρομές μας μπορούν να συμμετέχουν παιδιά πάνω από 16 ετών πάντοτε με τη συνοδεία ενός ενήλικα.

6. Τι εξοπλισμό χρειάζεται να έχω μαζί μου στις εκδρομές;

Σε κάθε εκδρομή εμείς σας παρέχουμε κράνη, γυαλιά, γάντια, αδιάβροχα-αντιανεμικά. Βέβαια, εάν το επιθυμείτε μπορείτε να έχετε μαζί σας τον προσωπικό σας ποδηλατικό εξοπλισμό και εμείς θα τον προσαρμόσαουμε στα ποδήλατά μας.

7. Πώς μπορώ να πληρώσω την εκδρομή;

Μπορείτε να πληρώσετε την εκδρομή που επιλέξατε είτε μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό είτε μέσω Paypal. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται όλο το ποσό της εκδρομής για την συμμετοχή σε αυτή.

8. Αν θέλω να ακυρώσω την συμμετοχή μου στην εκδρομή επιστρέφονται τα χρήματα;

Σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής ισχύουν τα εξής ακυρωτικά: Μέχρι 30 ημέρες πριν: 100€/άτομο, 29-15 ημέρες πριν: 250€/άτομο και 14-01 ημέρες πριν: Το σύνολο της αξίας της εκδρομής.

9. Στην τιμή περιλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κλπ;

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται τυχόν είσοδοι σε επισκέψιμους χώρους.

10. Τι παρέχεται ως σνακ κατά τη διάρκεια των διαδρομών και κυρίως στις στάσεις;

Κατά τη διάρκεια των διαδρομών και των στάσεων εκτός από τα νερά, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε: φρέσκα φρούτα, ισοτονικά, τζελ και μπάρες ενέργειας, όπως επίσης και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, αλμυρά και γλυκά.

11. Μπορώ να συμμετέχω στην εκδρομή με συμβατικό ποδήλατο;

Φυσικά, όμως εμείς σας προτέινουμε γι’ αυτές τις εκδρομές τη χρήση ηλεκτρικού ποδηλάτου ώστε να απολαύσετε πιο ξεκούραστα τα μοναδικά τοπία του τόπου μας.

12. Μπορώ να συμμετέχω με το δικό μου ποδήλατο;

Η συμμετοχή στις εκδρομές αυτές με το δικό σας ποδήλατο είναι εφικτή κατόπιν συνεννόησης μαζί μας.

13. Μπορώ να έχω κάποιον φίλο κατά τη διάρκεια της εκδρομής στο βαν συνοδείας;

Φυσικά αρκεί να δηλωθεί η συμμετοχή του στη φόρμα κράτησης στα αντίστοιχα πεδία.

14. Μπορώ να έχω τον τετράποδό μου φίλο στο βαν συνοδείας;

Εννοείται!Με χαρά θα δεχτούμε και θα φροντίσουμε κατάλληλα τον τετράποδό σας φίλο. Όμως είναι απαραίτητη η εκ των προτέρων επικοινωνία σας μαζί μας.

 

Κάντε τώρα την κράτησή σας για την εκδρομή: Μαστοροχώρια

Σημαντικό: Στα πλαίσια της φιλοξενίας μας σας καλούμε την προηγούμενη μέρα της εκδρομής να γνωριστούμε από κοντά, να δείτε και να δοκιμάσετε τα ποδήλατα μας, να συζητήσουμε όλες τις λεπτομέρειες της διαδρομής σε ένα φιλικό τραπέζι δοκιμάζοντας παράλληλα τοπικά φαγητά και ποτά σε κάποιο εστιατόριο της πόλης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας ενημερώσετε σχετικά με το αν είστε σύμφωνοι με την συνάντηση γνωριμίας στη φόρμα κράτησης.

* Σημείωση: Αφού συμπληρώσετε τα παραπάνω στοιχεία, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τις λεπτομέρειες της κράτησής σας.

** Σημείωση: Για τις μονοήμερες εκδρομές, θα πρέπει να μας ειδοποιήσετε 5 ημέρες πριν την επιθυμητή ημερομηνία.