Menu

Δίκορφο-Φραγκάδες

Δίκορφο-ΦραγκάδεςBiking Δίκορφο-ΦραγκάδεςCultural Activities Δίκορφο-ΦραγκάδεςSwimming Δίκορφο-ΦραγκάδεςPic Nic Δίκορφο-ΦραγκάδεςAccommodation

Ασπράγγελοι – Ελάτη – Δίκορφο – Μανασσής – Καλουτάς – Διπόταμο – Φραγκάδες – Νεγάδες – Κήποι – Δίλοφο

Οργανώσαμε μια υπέροχη διήμερη απόδραση στα Ζαγοροχώρια και είμαστε σίγουροι ότι θα σας μείνει αξέχαστη. Θα κινηθούμε στο κεντρικό και στα σύνορα του ανατολικού Ζαγορίου, θα επισκεφτούμε γνωστά και άγνωστα χωριά, θα ανακαλύψουμε παλιές διαδρομές που χρησιμοποιούσαν οι Ζαγορίσιοι παλιότερα για να μετακινηθούν από χωριό σε χωριό και να φτάσουν στα Γιάννενα και φυσικά θα γευτούμε την παραδοσιακή ηπειρώτικη κουζίνα με τις νόστιμες πίτες χωρίς να λείπει το τοπικό τσίπουρο. Το διήμερο αυτό σίγουρα θα πάρετε μια γεύση από την ιστορία και την παράδοση της περιοχής.

Δίκορφο-Φραγκάδες
Δίκορφο-Φραγκάδες
Δίκορφο-Φραγκάδες
 • Τιμή κράτησης: 220 € All inclusive
 • Ημερομηνίες εκδρομής: Κατόπιν ζήτησης
 • Διάρκεια: 2 Ημέρες
 • Minimum συμμετοχής: 4 άτομα
 • Ειδικές τιμές για οικογένειες και παρέες φίλων (κατόπιν επικοινωνίας)

Οργανώσαμε μια υπέροχη διήμερη απόδραση στα Ζαγοροχώρια και είμαστε σίγουροι ότι θα σας μείνει αξέχαστη. Θα κινηθούμε στο κεντρικό και στα σύνορα του ανατολικού Ζαγορίου, θα επισκεφτούμε γνωστά και άγνωστα χωριά, θα ανακαλύψουμε παλιές διαδρομές που χρησιμοποιούσαν οι Ζαγορίσιοι παλιότερα για να μετακινηθούν από χωριό σε χωριό και να φτάσουν στα Γιάννενα και φυσικά θα γευτούμε την παραδοσιακή ηπειρώτικη κουζίνα με τις νόστιμες πίτες χωρίς να λείπει το τοπικό τσίπουρο. Το διήμερο αυτό σίγουρα θα πάρετε μια γεύση από την ιστορία και την παράδοση της περιοχής.

Γενικός Χάρτης Εκδρομής

1η ημέρα

1η μέρα || Ασπράγγελοι – Ελάτη – Δίκορφο – Μανασσής – Καλουτάς – Διπόταμο – Φραγκάδες

Συνάντηση το πρωί στο χωριό Ασπράγγελοι, περίπου 28 χλμ από τα Ιωάννινα που αποτελεί και το 1ο χωριό που συναντάει κανείς ερχόμενος από Γιάννενα. Αφού μεταφερθούν οι αποσκευές σας στο αυτοκίνητο συνοδείας, λάβουμε τις απαραίτητες οδηγίες από τους οδηγούς-συνοδούς και δοκιμάσουμε τα ποδήλατα, είμαστε έτοιμοι για αναχώρηση με πρώτη στάση μετά από 11χλμ στο Δίκορφο. Περνώντας μέσα από την Ελάτη, συνεχίζουμε για άλλα 10χλμ μέσα από μια υπέροχη διαδρομή. Πραγματικά ένα υπέροχο μέρος και όχι τόσο γνωστό χωριό, που κάποτε αποτελούσε πέρασμα-στάση για διανυκτέρευση των εμπόρων και των κατοίκων του Ζαγορίου προς τα Γιάννενα και τα Βαλκάνια. Εδώ, θα έχουμε την ευκαιρία να απολάυσουμε τον καφέ μας στην πλατεία αυτού του ήσυχου και όμορφου χωριού κάτω από πλάτανο της πλατείας. Στη συνέχεια, περνώντας τα χωριά Μανασσή και Καλουτά συνεχίζουμε για 12χλμ για το χωριό Διπόταμο, όπου θα μας περιμένει έτοιμο ένα τραπέζι με νόστιμα φαγητά της περιοχής σε ένα σημείο με απίστευτη θέα. Αφού ξεκουραστούμε, συνεχίζουμε για τα τελευταία 12 χλμ με τελικό προορισμό τους Φραγκάδες, όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Άφιξη στο χωριό νωρίς το απόγευμα και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βραδάκι θα δειπνήσουμε στο εστιατόριο του ξενώνα μας με σπιτικά φαγητά και παραδοσιακό τσίπουρο της περιοχής.

2η ημέρα

2η μέρα || Φραγκάδες – Νεγάδες – Κήποι – Δίλοφο – Ασπράγγελοι

Αφού πάρουμε το πρωινό στον ξενώνα, αφήνουμε τις αποσκευές μας στα δωμάτια και ξεκινάμε τη σημερινή μας διαδρομή. Πρώτη στάση θα κάνουμε στο χωριό Νεγάδες μετά από 13 περίπου χλμ. Τα 10 χλμ είναι σε χωμάτινη ευκολη διαδρομή μέσα στη σκιά των δέντρων της περιοχής. Μια πολύ όμορφη διαδρομή που στο τέλος της ξεπροβάλει το χωριό με το ψηλό καμπαναριό μιας από τις σημαντικότερες εκκλησίες της ηπείρου, η τρίκλιτη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Στην πλατεία του χωριού θα ξεκουραστούμε αφου απολαυσουμε έναν καφέ. Έπειτα, αναχωρούμε για το Δίλοφο για 14χλμ εύκολης διαδρομής, κάνωντας μια μικρή στάση για βουτιά σε ένα πραγματικά κρυμμένο παράδεισο. Περνάμε από το χωριό Κήποι με τα πέτρινα γεφύρια και τους βραχώδεις σχηματισμούς να παίρνουν τη σκυτάλη του τοπίου. Θα περάσουμε από το γεφύρι του Λαζαρίδη, το τρίτοξο καλογερικό γεφύρι και, από το πιο γνωστό, ίσως, γεφύρι του Κόκορη με τις απαραίτητες στάσεις για φωτογραφίες. Φτάνουμε σε ένα από τα πιο όμορφα και καλοδιατηρημένα χωριά του κεντρικού Ζαγορίου, το Δίλοφο, όπου και θα γευματίσουμε στην ταβέρνα του χωριού. Αφού ξεκουραστούμε, ανεβαίνουμε στα ποδήλατά μας για τα τελευταία 6.5χλμ και το τέλος της σύντομης αλλά αξέχαστης εμπειρίας.

Τι περιλαμβάνεται στην τιμή;

 • 1 Διανυκτέρευση στους Φραγκάδες στο ξενοδοχείο Πετρωτό με πρωινό. (https://www.petroto-zagori.gr/)
 • Ηλεκτρικό ποδήλατο CUBE Touring Hybrid ONE 500 (Bosch Drive Unit Active Plus - Bosch PowerPack 500Wh)
 • Έμπειρος συνοδός ποδηλάτου που θα κάνει και τις περιηγήσεις
 • Αυτοκίνητο συνοδείας σε όλη την διάρκεια της εκδρομής. Κράνος, γάντια, γυαλιά, αντιανεμικό, αδιάβροχο, τσαντάκι και άλλος ποδηλατικός εξοπλισμός.
 • 1 μεσημερινό γεύμα στο χωριό Διπόταμο με παραδοσιακά φαγητά.
 • 1 δείπνο στους Φραγκάδες στο εστιατόριο του ξενώνα.
 • 1 μεσημεριανό γεύμα σε ταβέρνα στο χωριό Δίλοφο.
 • Σνακ, νερά, καφές, τσάι, τοπικά παραδοσιακά προϊόντα στα πικνικ κατά τη διάρκεια των εκδρομών.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης εκδρομέων.
 • ΦΠΑ

 

Τι ΔΕΝ περιλαμβάνεται στην τιμή;

 • Αεροπορικά εισιτήρια.
 • Μεταφορά από και προς αεροδρόμια (ή σταθμούς λεωφορείων).
 • Μεταφορά στο σημείο αναχώρησης.
 • Διανυκτερεύσεις πριν και μετά την εκδρομή.
 • Έξτρα φαγητά και ποτά από αυτά που προσφέρονται στα γεύματα.
 • Αγορά παραδοσιακών ποτών και αναμνηστικών δώρων της περιοχής.
Δίκορφο-Φραγκάδες Δίκορφο-Φραγκάδες Δίκορφο-Φραγκάδες Δίκορφο-Φραγκάδες Δίκορφο-Φραγκάδες Δίκορφο-Φραγκάδες

Ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε διαφορετικά μέρη από αυτά που σας προτείνουμε; Θα θέλατε ποδηλατίσετε σε άλλα μέρη της Ελλάδας; Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας και εμείς θα σχεδιάσουμε από την αρχή την εκδρομή που σας ενδιαφέρει. Θα χαρούμε να ακούσουμε την πρότασή σας!

 • Τα προτεινόμενα τοπικά εστιατόρια-ταβέρνες ενδέχεται να αλλάξουν.
 • Ανάλογα την περίοδο της επίσκεψης στο πρόγραμμα της εκδρομής θα περιλαμβάνει και 1 επισκέψη στα παραδοσιακά «καζάνια» για να παρακολουθήσουμε τη διαδικασία παραγωγής του παραδοσιακού τσίπουρου (προαιρετικά).
 • Ανάλογα την περίοδο της επίσκεψης στο πρόγραμμα της εκδρομής θα περιλαμβάνει και συμμετοχή σε παραδοσιακά πανηγύρια των χωριών της περιοχής (προαιρετικά).
 • Για επιπλέον μεταφορές από ή και/προς αεροδρόμια ή προς το σημείο εκκίνησης της εκδρομής, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.
 • Το πρόγραμμα της κάθε εκδρομής/μέρας μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες σας έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη δική σας ευχαρίστηση και διασκέδαση.

1. Πόσα άτομα μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή;

Στην εκδρομή συμμετέχουν από 4 εως 10 άτομα. Κάτω από 4 άτομα η εκδρομή πραγματοποιείται με επιβάρυνση τιμής, κατόπιν συνεννόησης.

2. Κάθε πότε γίνονται στάσεις στην διάρκεια της διαδρομής;

Κατά τη διαδρομής πραγματοποιούνται στάσεις ανά 10-15χλμ ανάλογα με τα σημεία ενδιαφέροντος και την δυσκολία της διαδρομής. Βέβαια αν κριθεί απαραίτητο και ζητηθεί μπορεί να γίνουν και περισσότερες.

3. Τι γίνεται σε περίπτωση βροχής;

Σε περίπτωση αραιής βροχής, σας παρέχουμε αδιάβροχα και συνεχίζουμε την πορεία της διαδρομής μας. Σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης υπάρχει πάντα η εναλλακτική του βαν συνοδείας.

4. Είναι δυνατή η ενοικίαση ποδηλάτων και η πραγματοποίηση της εκδρομής χωρίς οδηγό;

Δυστυχώς οι πολυήμερες ποδηλατικές εκδρομές μας πραγματοποιούνται πάντοτε με τη συνοδεία οδηγού και βαν.

5. Παιδιά συμμετέχουν στις εκδρομές;

Για τις εκδρομές μας μπορούν να συμμετέχουν παιδιά πάνω από 16 ετών πάντοτε με τη συνοδεία ενός ενήλικα.

6. Τι εξοπλισμό χρειάζεται να έχω μαζί μου στις εκδρομές;

Σε κάθε εκδρομή εμείς σας παρέχουμε κράνη, γυαλιά, γάντια, αδιάβροχα-αντιανεμικά. Βέβαια, εάν το επιθυμείτε μπορείτε να έχετε μαζί σας τον προσωπικό σας ποδηλατικό εξοπλισμό και εμείς θα τον προσαρμόσαουμε στα ποδήλατά μας.

7. Πώς μπορώ να πληρώσω την εκδρομή;

Μπορείτε να πληρώσετε την εκδρομή που επιλέξατε είτε μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό είτε μέσω Paypal. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται όλο το ποσό της εκδρομής για την συμμετοχή σε αυτή.

8. Αν θέλω να ακυρώσω την συμμετοχή μου στην εκδρομή επιστρέφονται τα χρήματα;

Σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής ισχύουν τα εξής ακυρωτικά: Μέχρι 30 ημέρες πριν: 100€/άτομο, 29-15 ημέρες πριν: 250€/άτομο και 14-01 ημέρες πριν: Το σύνολο της αξίας της εκδρομής.

9. Στην τιμή περιλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κλπ;

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται τυχόν είσοδοι σε επισκέψιμους χώρους.

10. Τι παρέχεται ως σνακ κατά τη διάρκεια των διαδρομών και κυρίως στις στάσεις;

Κατά τη διάρκεια των διαδρομών και των στάσεων εκτός από τα νερά, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε: φρέσκα φρούτα, ισοτονικά, τζελ και μπάρες ενέργειας, όπως επίσης και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, αλμυρά και γλυκά.

11. Μπορώ να συμμετέχω στην εκδρομή με συμβατικό ποδήλατο;

Φυσικά, όμως εμείς σας προτέινουμε γι’ αυτές τις εκδρομές τη χρήση ηλεκτρικού ποδηλάτου ώστε να απολαύσετε πιο ξεκούραστα τα μοναδικά τοπία του τόπου μας.

12. Μπορώ να συμμετέχω με το δικό μου ποδήλατο;

Η συμμετοχή στις εκδρομές αυτές με το δικό σας ποδήλατο είναι εφικτή κατόπιν συνεννόησης μαζί μας.

13. Μπορώ να έχω κάποιον φίλο κατά τη διάρκεια της εκδρομής στο βαν συνοδείας;

Φυσικά αρκεί να δηλωθεί η συμμετοχή του στη φόρμα κράτησης στα αντίστοιχα πεδία.

14. Μπορώ να έχω τον τετράποδό μου φίλο στο βαν συνοδείας;

Εννοείται!Με χαρά θα δεχτούμε και θα φροντίσουμε κατάλληλα τον τετράποδό σας φίλο. Όμως είναι απαραίτητη η εκ των προτέρων επικοινωνία σας μαζί μας.

 

Κάντε τώρα την κράτησή σας για την εκδρομή: Δίκορφο-Φραγκάδες

Σημαντικό: Στα πλαίσια της φιλοξενίας μας σας καλούμε την προηγούμενη μέρα της εκδρομής να γνωριστούμε από κοντά, να δείτε και να δοκιμάσετε τα ποδήλατα μας, να συζητήσουμε όλες τις λεπτομέρειες της διαδρομής σε ένα φιλικό τραπέζι δοκιμάζοντας παράλληλα τοπικά φαγητά και ποτά σε κάποιο εστιατόριο της πόλης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας ενημερώσετε σχετικά με το αν είστε σύμφωνοι με την συνάντηση γνωριμίας στη φόρμα κράτησης.

* Σημείωση: Αφού συμπληρώσετε τα παραπάνω στοιχεία, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τις λεπτομέρειες της κράτησής σας.

** Σημείωση: Για τις μονοήμερες εκδρομές, θα πρέπει να μας ειδοποιήσετε 5 ημέρες πριν την επιθυμητή ημερομηνία.