Menu

Μπάλτα Ντι Στρίγκα

Μπάλτα Ντι ΣτρίγκαBiking Μπάλτα Ντι ΣτρίγκαHiking Μπάλτα Ντι ΣτρίγκαSwimming Μπάλτα Ντι ΣτρίγκαPic Nic

Μία από τις πιο ωραίες μας ποδηλατικές εκδρομές, ειδικά κατά την περίοδο του καλοκαιριού. Η συνολική απόσταση είναι 28χλμ και αναχωρούμε από το Καπέσοβο, ένα από τα πιο όμορφα χωριά της περιοχής. Θα διασχίσουμε τα χωριά Τσεπέλοβο και Σκαμνέλι και κάνοντας μια μικρή στάση, θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε παραδοσιακές γεύσεις ποτών και γλυκών των κατοίκων του Ζαγορίου. Αφού περάσουμε το Σκαμνέλι, η διαδρομή αλλάζει εντελώς και την θέση των παραδοσιακών οικισμών παίρνουν τα έλατα και τα πεύκα. Προορισμός μας είναι η περιοχή «Γυφτόκαμπος» και η Σαρακατσάνικη στάνη. Στο υπέροχο αυτό υπαίθριο μουσείο θα πραγματοποιήσουμε και την 1η μας μεγάλη στάση για να δούμε από κοντά κονάκια, στάνες, κιόσκια, αργαλειούς και άλλα οικίσματα της νομαδικής αυτής ελληνικής φυλής και θα απολαύσουμε το πικνικ μας με τις παραδοσιακές πίτες, φρούτα εποχής, τσίπουρο κα. Στη συνέχεια και αφού ξεκουραστούμε, ανεβαίνουμε στα ηλεκτρικά μας ποδήλατα για τα τελευταία 7 χιλιόμετρα μέχρι τον τελικό προορισμό μας, το απομακρυσμένο χωριό Ηλιοχώρι και τους πανέμορφους καταράκτες «Μπάλτα ντι Στρίγκα». Φτάνοντας στο χωριό, αφήνουμε...

Μπάλτα Ντι Στρίγκα
Μπάλτα Ντι Στρίγκα
Μπάλτα Ντι Στρίγκα
 • Τιμή κράτησης:
  με ηλεκτρικό ποδήλατο: 50 €
 • Διάρκεια: 5 Ώρες
 • Minimum συμμετοχής: 4 άτομα

Μία από τις πιο ωραίες μας ποδηλατικές εκδρομές, ειδικά κατά την περίοδο του καλοκαιριού. Η συνολική απόσταση είναι 28χλμ και αναχωρούμε από το Καπέσοβο, ένα από τα πιο όμορφα χωριά της περιοχής. Θα διασχίσουμε τα χωριά Τσεπέλοβο και Σκαμνέλι και κάνοντας μια μικρή στάση, θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε παραδοσιακές γεύσεις ποτών και γλυκών των κατοίκων του Ζαγορίου. Αφού περάσουμε το Σκαμνέλι, η διαδρομή αλλάζει εντελώς και την θέση των παραδοσιακών οικισμών παίρνουν τα έλατα και τα πεύκα. Προορισμός μας είναι η περιοχή «Γυφτόκαμπος» και η Σαρακατσάνικη στάνη. Στο υπέροχο αυτό υπαίθριο μουσείο θα πραγματοποιήσουμε και την 1η μας μεγάλη στάση για να δούμε από κοντά κονάκια, στάνες, κιόσκια, αργαλειούς και άλλα οικίσματα της νομαδικής αυτής ελληνικής φυλής και θα απολαύσουμε το πικνικ μας με τις παραδοσιακές πίτες, φρούτα εποχής, τσίπουρο κα. Στη συνέχεια και αφού ξεκουραστούμε, ανεβαίνουμε στα ηλεκτρικά μας ποδήλατα για τα τελευταία 7 χιλιόμετρα μέχρι τον τελικό προορισμό μας, το απομακρυσμένο χωριό Ηλιοχώρι και τους πανέμορφους καταράκτες «Μπάλτα ντι Στρίγκα». Φτάνοντας στο χωριό, αφήνουμε τα ποδήλατά και κατηφορίζουμε με τα πόδια 1 μόλις χιλιόμετρο για τους καταρράκτες. Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε σε μια βουτιά στα γαλαζοπράσινα δροσερά νερά της φυσικής λίμνης που σχηματίζεται μπροστά μας. Εμείς από την πλευρά μας, προσθέτωντας λίγο σπιτικό τσίπουρο και λικέρ μαζί με παραδοσιακούς μεζέδες, θα κάνουμε την εκδρομή αυτή μια αξέχαστη εμπειρία για εσάς. Τέλος, αφού χαλαρώσουμε στον κρυφό αυτό «παράδεισο» θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για το αυτοκίνητο μεταφοράς. Η επιστροφή μέχρι το χωριό μπορεί να μας δυσκολέψει λιγάκι, όμως είμαστε σίγουροι ότι και εσείς θα πείτε ότι «οπωσδήποτε άξιζε τον κόπο».

*Η εκδρομή αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί και από τα χωριά: Ασπράγγελοι, Δίλοφο, Κήποι, Κουκούλι, Βίτσα και Μονοδένδρι.

Γενικός Χάρτης Εκδρομής

Τι συμπεριλαμβάνεται στην τιμή;

 • Ηλεκτρικό ποδήλατο CUBE Touring Hybrid (Bosch Drive Unit Active Plus - Bosch PowerPack 500Wh)
 • Έμπειρος συνοδός ποδηλάτου που θα κάνει και τις περιηγήσεις.
 • Αυτοκίνητο συνοδείας σε όλη την διάρκεια της εκδρομής.
 • Κράνος, γάντια, γυαλιά, αντιανεμικό, αδιάβροχο, τσαντάκι και άλλος ποδηλατικός εξοπλισμός.
 • Nερά, καφές, τσάι, διάφορα σνακ από τοπικά προϊόντα στα πικνικ κατά τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Μεταφορά από το Ηλιοχώρι στο Καπέσοβο.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης εκδρομέων.
 • ΦΠΑ

 

Τι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται στην τιμή;

 • Μεταφορά στο σημείο αναχώρησης.
 • Διανυκτερεύσεις πριν και μετά την εκδρομή.
 • Έξτρα φαγητά και ποτά από αυτά που προσφέρονται στα γεύματα.
 • Αγορά παραδοσιακών ποτών και αναμνηστικών δώρων της περιοχής.
Μπάλτα Ντι Στρίγκα Μπάλτα Ντι Στρίγκα Μπάλτα Ντι Στρίγκα Μπάλτα Ντι Στρίγκα Μπάλτα Ντι Στρίγκα Μπάλτα Ντι Στρίγκα

Ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε διαφορετικά μέρη από αυτά που σας προτείνουμε; Θα θέλατε ποδηλατίσετε σε άλλα μέρη της Ελλάδας; Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας και εμείς θα σχεδιάσουμε από την αρχή την εκδρομή που σας ενδιαφέρει. Θα χαρούμε να ακούσουμε την πρότασή σας.

 • Για επιπλέον μεταφορές από ή και/προς αεροδρόμια ή προς το σημείο εκκίνησης της εκδρομής, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.
 • Το πρόγραμμα της κάθε εκδρομής/μέρας μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες σας έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη δική σας ευχαρίστηση και διασκέδαση.

1. Πόσα άτομα μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή;

Στην εκδρομή συμμετέχουν από 4 εως 10 άτομα. Κάτω από 4 άτομα η εκδρομή πραγματοποιείται με επιβάρυνση τιμής, κατόπιν συνεννόησης.

2. Κάθε πότε γίνονται στάσεις στην διάρκεια της διαδρομής;

Κατά τη διαδρομής πραγματοποιούνται στάσεις ανά 10-15χλμ ανάλογα με τα σημεία ενδιαφέροντος και την δυσκολία της διαδρομής. Βέβαια αν κριθεί απαραίτητο και ζητηθεί μπορεί να γίνουν και περισσότερες.

3. Τι γίνεται σε περίπτωση βροχής;

Σε περίπτωση αραιής βροχής, σας παρέχουμε αδιάβροχα και συνεχίζουμε την πορεία της διαδρομής μας. Σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης υπάρχει πάντα η εναλλακτική του βαν συνοδείας.

4. Είναι δυνατή η ενοικίαση ποδηλάτων και η πραγματοποίηση της εκδρομής χωρίς οδηγό;

Δυστυχώς όχι. Οι ποδηλατικές εκδρομές μας πραγματοποιούνται πάντοτε με τη συνοδεία οδηγού και βαν.

5. Παιδιά συμμετέχουν στις εκδρομές;

Για τις εκδρομές μας μπορούν να συμμετέχουν παιδιά πάνω από 16 ετών πάντοτε με τη συνοδεία ενός ενήλικα.

6. Τι εξοπλισμό χρειάζεται να έχω μαζί μου στις εκδρομές;

Σε κάθε εκδρομή εμείς σας παρέχουμε κράνη, γυαλιά, γάντια, αδιάβροχα-αντιανεμικά. Βέβαια, εάν το επιθυμείτε μπορείτε να έχετε μαζί σας τον προσωπικό σας ποδηλατικό εξοπλισμό και εμείς θα τον προσαρμόσαουμε στα ποδήλατά μας.

7. Πώς μπορώ να πληρώσω την εκδρομή;

Μπορείτε να πληρώσετε την εκδρομή που επιλέξατε είτε μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό είτε μέσω Paypal είτε μέσω Revolut. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται όλο το ποσό της εκδρομής για την συμμετοχή σε αυτή.

8. Στην τιμή περιλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κλπ;

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται τυχόν είσοδοι σε επισκέψιμους χώρους.

9. Τι παρέχεται ως σνακ κατά τη διάρκεια των διαδρομών και κυρίως στις στάσεις;

Κατά τη διάρκεια των διαδρομών και των στάσεων εκτός από τα νερά, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε: φρέσκα φρούτα, ισοτονικά, τζελ και μπάρες ενέργειας, όπως επίσης και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, αλμυρά και γλυκά.

10. Μπορώ να συμμετέχω στην εκδρομή με συμβατικό ποδήλατο;

Φυσικά, όμως εμείς σας προτέινουμε γι’ αυτές τις εκδρομές τη χρήση ηλεκτρικού ποδηλάτου ώστε να απολαύσετε πιο ξεκούραστα τα μοναδικά τοπία του τόπου μας.

11. Μπορώ να συμμετέχω με το δικό μου ποδήλατο;

Η συμμετοχή στις εκδρομές αυτές με το δικό σας ποδήλατο είναι εφικτή κατόπιν συνεννόησης μαζί μας.

12. Μπορώ να έχω κάποιον φίλο κατά τη διάρκεια της εκδρομής στο βαν συνοδείας;

Φυσικά αρκεί να δηλωθεί η συμμετοχή του στη φόρμα κράτησης στα αντίστοιχα πεδία.

13. Μπορώ να έχω τον τετράποδό μου φίλο στο βαν συνοδείας;

Εννοείται!Με χαρά θα δεχτούμε και θα φροντίσουμε κατάλληλα τον τετράποδό σας φίλο. Όμως είναι απαραίτητη η εκ των προτέρων επικοινωνία σας μαζί μας.

Κάντε τώρα την κράτησή σας για την εκδρομή: Μπάλτα Ντι Στρίγκα

* Σημείωση: Αφού συμπληρώσετε τα παραπάνω στοιχεία, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τις λεπτομέρειες της κράτησής σας.

** Σημείωση: Για τις μονοήμερες εκδρομές, θα πρέπει να μας ειδοποιήσετε 5 ημέρες πριν την επιθυμητή ημερομηνία.