Menu

Ελαφότοπος

ΕλαφότοποςBiking ΕλαφότοποςCultural Activities ΕλαφότοποςPic Nic

Μία πολύ όμορφη εκδρομή που θα σας μείνει αξέχαστη και λόγω της εναλλαγής των τοπίων που θα συναντήσουμε και λόγω του προορισμού μας. Αναχώρηση από το χωριό της Αρίστης με προορισμό το γραφικό χωριό του Ελαφότοπου. Τα πιο απαιτητικά μέρη της διαδρομής είναι τα πρώτα 5χλμ και τα τελευταία 3.5χλμ μέχρι τον Ελαφότοπο αλλά χάρη στα ηλεκτρικά μας ποδήλατα θα απολαύσουμε τη διαδρομή χωρίς ιδιαίτερη κούραση. Αφού φτάσουμε στο χωριό και πιούμε τον καφέ ή το τσάι μας, θα επισκεφτούμε τη Λένα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τους παραδοσιακούς αργαλειούς, να γνωρίσουμε τον κύκλο του μαλλιού και να δημιουργήσουμε το δικό μας χειροποίητο αναμνηστικό...

Ελαφότοπος
Ελαφότοπος
Ελαφότοπος
 • Τιμή κράτησης:
  με ηλεκτρικό ποδήλατο: 70 €
 • Διάρκεια: 5 Ώρες
 • Minimum συμμετοχής: 4 άτομα

Μία πολύ όμορφη εκδρομή που θα σας μείνει αξέχαστη και λόγω της εναλλαγής των τοπίων που θα συναντήσουμε και λόγω του προορισμού μας. Αναχώρηση από το χωριό της Αρίστης με προορισμό το γραφικό χωριό του Ελαφότοπου. Τα πιο απαιτητικά μέρη της διαδρομής είναι τα πρώτα 5χλμ και τα τελευταία 3.5χλμ μέχρι τον Ελαφότοπο αλλά χάρη στα ηλεκτρικά μας ποδήλατα θα απολαύσουμε τη διαδρομή χωρίς ιδιαίτερη κούραση. Αφού φτάσουμε στο χωριό και πιούμε τον καφέ ή το τσάι μας, θα επισκεφτούμε τη Λένα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τους παραδοσιακούς αργαλειούς, να γνωρίσουμε τον κύκλο του μαλλιού και να δημιουργήσουμε το δικό μας χειροποίητο αναμνηστικό με την τεχνική του  «φελτ», την αρχαιότερη τεχνική δημιουργίας υφάσματος, χωρίς την χρήση εργαλείων παρά μόνο των χεριών μας και νερού. Ανάλογα με την περίοδο της επίσκεψής μας, μπορούμε να συμμετέχουμε και στο άρμεγμα των προβάτων και στη δημιουργία τυριού ή βουτύρου ή στη συλλογή μανιταριών. Επίσης, θα μάθουμε να παρασκευάζουμε και θα γευτούμε την παραδοσιακή ηπειρώτικη πίτα.

Στην εκδρομή αυτή, προαιρετικά και κατόπιν έγκαιρης ενημέρωσης, έχουμε τη δυνατότητα να επισκευτούμε και το μουσείο παραδοσειακών επαγγελμάτων που λειτουργεί στο παλιό σχολείο του χωριού. Εδώ, θα μας υποδεχτεί ο κ. Μιχάλης και θα μας ξεναγήσει σε ένα χώρο με πάνω από 1000 εργαλεία παραδοσιακών επαγγελμάτων της περιοχής, κάποια από τα οποία πλέον έχουν πάψει να ασκούνται.

Τέλος, θα ανέβουμε στα ηλεκτρικά μας ποδήλατα και θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής προς την Αρίστη γεμάτοι από μοναδικές εμπειρίες που σίγουρα μας έχουν ταξιδέψει πολλά χρόνια πίσω στο χρόνο.

*Η εκδρομή αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί και από τα χωριά: Βίκος, Άνω Πεδινά, Κάτω Πεδινά, Μονοδένδρι, Βίτσα, Ελάτη, Ασπράγγελοι, Δίλοφο και Κήποι.

** Για την εκδρομή αυτή, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κράτηση για τις δραστηριότητες που σας ενδιαφέρουν και θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον 2 μέρες πριν την ημερομηνία της εκδρομής.

Γενικός Χάρτης Εκδρομής

Τι περιλαμβάνεται στην τιμή;

 • Ηλεκτρικό ποδήλατο CUBE Touring Hybrid (Bosch Drive Unit Active Plus - Bosch PowerPack 500Wh)
 • Έμπειρος συνοδός ποδηλάτου που θα κάνει και τις περιηγήσεις.
 • Αυτοκίνητο συνοδείας σε όλη την διάρκεια της εκδρομής.
 • Συμμετοχή σε μαθήματα μαγειρικής, ξενάγηση στην διαδικασία επεξεργασίας μαλλιού και γεύμα με παραδοσιακή πίτα και σαλάτες στον ξενώνα Ρόκκα στον Ελαφότοπο.
 • Κράνος, γάντια, γυαλιά, αντιανεμικό, αδιάβροχο, τσαντάκι και άλλος ποδηλατικός εξοπλισμός.
 • Nερά, καφές, τσάι, διάφορα σνακ από τοπικά προϊόντα στα πικνικ κατά τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης εκδρομέων.
 • ΦΠΑ

 

Τι ΔΕΝ περιλαμβάνεται στην τιμή;

 • Μεταφορά στο σημείο αναχώρησης.
 • Διανυκτερεύσεις πριν και μετά το πέρας της εκδρομής.
 • Έξτρα φαγητά και ποτά από αυτά που προσφέρονται στα γεύματα.
 • Αγορά παραδοσιακών ποτών και αναμνηστικών δώρων της περιοχής.
Ελαφότοπος Ελαφότοπος Ελαφότοπος Ελαφότοπος Ελαφότοπος Ελαφότοπος

Ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε διαφορετικά μέρη από αυτά που σας προτείνουμε; Θα θέλατε ποδηλατίσετε σε άλλα μέρη της Ελλάδας; Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας και εμείς θα σχεδιάσουμε από την αρχή την εκδρομή που σας ενδιαφέρει. Θα χαρούμε να ακούσουμε την πρότασή σας.

 • Για επιπλέον μεταφορές από ή και/προς αεροδρόμια ή προς το σημείο εκκίνησης της εκδρομής, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.
 • Το πρόγραμμα της κάθε εκδρομής/μέρας μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες σας έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη δική σας ευχαρίστηση και διασκέδαση.

1. Πόσα άτομα μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή;

Στην εκδρομή συμμετέχουν από 4 εως 10 άτομα. Κάτω από 4 άτομα η εκδρομή πραγματοποιείται με επιβάρυνση τιμής, κατόπιν συνεννόησης.

2. Κάθε πότε γίνονται στάσεις στην διάρκεια της διαδρομής;

Κατά τη διαδρομής πραγματοποιούνται στάσεις ανά 10-15χλμ ανάλογα με τα σημεία ενδιαφέροντος και την δυσκολία της διαδρομής. Βέβαια αν κριθεί απαραίτητο και ζητηθεί μπορεί να γίνουν και περισσότερες.

3. Τι γίνεται σε περίπτωση βροχής;

Σε περίπτωση αραιής βροχής, σας παρέχουμε αδιάβροχα και συνεχίζουμε την πορεία της διαδρομής μας. Σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης υπάρχει πάντα η εναλλακτική του βαν συνοδείας.

4. Είναι δυνατή η ενοικίαση ποδηλάτων και η πραγματοποίηση της εκδρομής χωρίς οδηγό;

Δυστυχώς όχι. Οι ποδηλατικές εκδρομές μας πραγματοποιούνται πάντοτε με τη συνοδεία οδηγού και βαν.

5. Παιδιά συμμετέχουν στις εκδρομές;

Για τις εκδρομές μας μπορούν να συμμετέχουν παιδιά πάνω από 16 ετών πάντοτε με τη συνοδεία ενός ενήλικα.

6. Τι εξοπλισμό χρειάζεται να έχω μαζί μου στις εκδρομές;

Σε κάθε εκδρομή εμείς σας παρέχουμε κράνη, γυαλιά, γάντια, αδιάβροχα-αντιανεμικά. Βέβαια, εάν το επιθυμείτε μπορείτε να έχετε μαζί σας τον προσωπικό σας ποδηλατικό εξοπλισμό και εμείς θα τον προσαρμόσαουμε στα ποδήλατά μας.

7. Πώς μπορώ να πληρώσω την εκδρομή;

Μπορείτε να πληρώσετε την εκδρομή που επιλέξατε είτε μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό είτε μέσω Paypal είτε μέσω Revolut. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται όλο το ποσό της εκδρομής για την συμμετοχή σε αυτή.

8. Στην τιμή περιλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κλπ;

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται τυχόν είσοδοι σε επισκέψιμους χώρους.

9. Τι παρέχεται ως σνακ κατά τη διάρκεια των διαδρομών και κυρίως στις στάσεις;

Κατά τη διάρκεια των διαδρομών και των στάσεων εκτός από τα νερά, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε: φρέσκα φρούτα, ισοτονικά, τζελ και μπάρες ενέργειας, όπως επίσης και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, αλμυρά και γλυκά.

10. Μπορώ να συμμετέχω στην εκδρομή με συμβατικό ποδήλατο;

Φυσικά, όμως εμείς σας προτέινουμε γι’ αυτές τις εκδρομές τη χρήση ηλεκτρικού ποδηλάτου ώστε να απολαύσετε πιο ξεκούραστα τα μοναδικά τοπία του τόπου μας.

11. Μπορώ να συμμετέχω με το δικό μου ποδήλατο;

Η συμμετοχή στις εκδρομές αυτές με το δικό σας ποδήλατο είναι εφικτή κατόπιν συνεννόησης μαζί μας.

12. Μπορώ να έχω κάποιον φίλο κατά τη διάρκεια της εκδρομής στο βαν συνοδείας;

Φυσικά αρκεί να δηλωθεί η συμμετοχή του στη φόρμα κράτησης στα αντίστοιχα πεδία.

13. Μπορώ να έχω τον τετράποδό μου φίλο στο βαν συνοδείας;

Εννοείται!Με χαρά θα δεχτούμε και θα φροντίσουμε κατάλληλα τον τετράποδό σας φίλο. Όμως είναι απαραίτητη η εκ των προτέρων επικοινωνία σας μαζί μας.

Κάντε τώρα την κράτησή σας για την εκδρομή: Ελαφότοπος

* Σημείωση: Αφού συμπληρώσετε τα παραπάνω στοιχεία, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τις λεπτομέρειες της κράτησής σας.

** Σημείωση: Για τις μονοήμερες εκδρομές, θα πρέπει να μας ειδοποιήσετε 5 ημέρες πριν την επιθυμητή ημερομηνία.