Menu

Αρίστη

ΑρίστηBiking ΑρίστηHiking ΑρίστηCultural Activities ΑρίστηSwimming ΑρίστηPic Nic ΑρίστηAccommodation

Αρίστη – Πάπιγκο – Κολυμπήθρες – Βίκος – Πηγές Βοϊδομάτη – Φαράγγι Βίκου

Η εκδρομή αυτή είναι 3ήμερη με διαμονή στην Αρίστη, εξαιρετική επιλογή για όποιον θέλει μια νότα κοσμικής ζωής στις διακοπές του στο δημοφιλές αυτό χωριό. Εκτός φυσικά από την εμπειρία μετακίνησης με τα ηλεκτρικά ποδήλατα θα πάρουμε μία γεύση από την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, περπατώντας στους παραδοσιακούς οικισμούς με τα πέτρινα καλντερίμια, θα δοκιμάσουμε παραδοσιακά φαγητά και ποτά, θα έχουμε τη δυνατότητα να κολυμπήσουμε στα κρύα νερά του Βοϊδομάτη και των φυσικών οβίρων στο Πάπιγκο. Η εκδρομή περιλαμβάνει επίσης και μια μικρή και εύκολη πεζοπορία προς τις πηγές του Βοϊδομάτη.

Αρίστη
Αρίστη
Αρίστη
 • Τιμή κράτησης: 370 € All inclusive
 • Ημερομηνίες εκδρομής: Κατόπιν ζήτησης
 • Διάρκεια: 3 Ημέρες
 • Minimum συμμετοχής: 4 άτομα
 • Ειδικές τιμές για οικογένειες και παρέες φίλων (κατόπιν επικοινωνίας)

Η εκδρομή αυτή είναι 3ήμερη με διαμονή στην Αρίστη, εξαιρετική επιλογή για όποιον θέλει μια νότα κοσμικής ζωής στις διακοπές του στο δημοφιλές αυτό χωριό. Εκτός φυσικά από την εμπειρία μετακίνησης με τα ηλεκτρικά ποδήλατα θα πάρουμε μία γεύση από την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής, περπατώντας στους παραδοσιακούς οικισμούς με τα πέτρινα καλντερίμια, θα δοκιμάσουμε παραδοσιακά φαγητά και ποτά, θα έχουμε τη δυνατότητα να κολυμπήσουμε στα κρύα νερά του Βοϊδομάτη και των φυσικών οβίρων στο Πάπιγκο. Η εκδρομή περιλαμβάνει επίσης και μια μικρή και εύκολη πεζοπορία προς τις πηγές του Βοϊδομάτη.

1η ημέρα

1η μέρα || Αρίστη

Η πρώτη μας μέρα μας βρίσκει στο Δυτικό Ζαγόρι, σε υψόμετρο 650 μέτρων, στο χωριό Αρίστη. Το μεγάλο αυτό χωριό είναι σκαρφαλωμένο σε μια καταπράσινη πλαγιά με πλακόστρωτα δρομάκια, με μαγαζάκια λαικής τέχνης και εντυπωσιάζει με την επιβλητική εκκλησία της κοιμήσεως της Θεοτόκου με το πανύψηλο καμπαναριό. Η καρδιά της Αρίστης  χτυπά γύρω από την κεντρική πλατεία της με τον χαρακτηριστικό πλάτανο και την όμορφη θέα προς τις βουνοκορφές. Εκεί, αφού τακτοποιηθούμε στα δωμάτια μας, θα απολαύσουμε την βραδιά μας σε τοπική ταβέρνα δοκιμάζοντας τις περίφημες Ζαγορίσιες πίτες και τσίπουρο της περιοχής.

2η ημέρα

2η μέρα || Αρίστη – Πάπιγκο – Κολυμπήθρες

Μετά το πλούσιο σπιτικό πρωινό και με την καθοδήγηση του οδηγού θα πάρουμε τα ηλεκτρικά μας ποδήλατα με προορισμό το δημοφιλές χωρίο Πάπιγκο. Η διαδρομή είναι σίγουρα πρόκληση η οποία με την υποβοήθηση των ποδηλάτων μετατρέπεται σε εύκολη και απολαυστική!  Διασχίζουμε το χωριό και θα κατηφορίσουμε 4 χλμ περνώντας στη γέφυρα της Αρίστης δίπλα από τα γαλαζοπράσινα νερά του ποταμού Βοϊδομάτη και συνεχίζουμε για άλλα 6 ανηφορικά χιλιόμετρα με τη θέα των πύργων της Αστράκας να μας συντροφεύει μέχρι το Πάπιγκο. Στο χωριό και στις κολυμπήθρες θα πραγματοποιήσουμε τη μεγαλύτερη στάση μας και γιατί όχι να κολυμπήσουμε στα νερά των φυσικών αυτών λιμνών. Στην συνέχεια, αφού αφήσουμε το Πάπιγκο θα επισκεφτούμε τη φάρμα της Ζηνοβίας για μια ξενάγηση στο στάβλο με τις κατσίκες, τις μέλισσες και στον όμορφο κήπο της παίρνοντας μια γεύση από την καθημερινή αγροτική ζωή των ντόπιων. Περνώντας ξανά από τη γέφυρα της Αρίστης θα κάνουμε μια στάση στο ποτάμι για καφέ και ξεκούραση. Αφού φτάσουμε στον ξενώνα και ξεκουραστούμε, το βραδάκι θα δειπνήσουμε με παραδοσιακά φαγητά σε ταβέρνα του χωριού.

3η ημέρα

3η μέρα || Αρίστη – Βίκος – Πηγές Βοϊδομάτη

Μετά το παραδοσιακό πρωινό παίρνουμε και σήμερα τα ηλεκτρικά μας ποδήλατα με προορισμό το κοντινό χωρίο Βίκο. Αφού ποδηλατήσουμε μόνο 5 χιλιόμετρα θα αφήσουμε τα ποδήλατά μας και θα προχωρήσουμε 200μ προς τη θέση «Ράχη», για να θαυμάσουμε από ψηλά τη μαγευτική θέα της χαράδρας του Βίκου και τις πηγές του Βοϊδομάτη. Στη συνέχεια, θα ξεκινήσει το πεζοπορικό μέρος της ημέρας προς τις πηγές, σε μια διαδρομή περίπου 30’, όπου και θα κάνουμε το πικνικ μας με παραδοσιακά προϊόντα και σπιτικό τσίπουρο και κρασί. Φυσικά έχουμε τη δυνατότητα να δροσιστούμε στα γαλαζοπράσινα κρύα νερά του ποταμού. Αφού ξεκουραστούμε, θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για το χωριό και τον ξενώνα που θα μείνουμε. Το βραδάκι μπορούμε να κάνουμε μια βόλτα στο χωριό της Αρίστης και να γευματίσουμε σε ταβέρνα του χωριού.

Τι περιλαμβάνεται στην τιμή;

 • 2 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε τοπικό ξενώνα σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό στο χωρίο Αρίστη.
 • Ηλεκτρικό ποδήλατο CUBE Touring Hybrid ONE 500 (Bosch Drive Unit Active Plus - Bosch PowerPack 500Wh).
 • Έμπειρος συνοδός ποδηλάτου που θα κάνει και τις περιηγήσεις.
 • Αυτοκίνητο συνοδείας σε όλη την διάρκεια της εκδρομής.
 • Κράνος, γάντια, γυαλιά, αντιανεμικό, αδιάβροχο, τσαντάκι και άλλος ποδηλατικός εξοπλισμός.
 • 2 δείπνα σε τοπικά εστιατόρια στην Αρίστη.
 • Σνακ, νερά, καφές, τσάι, τοπικά παραδοσιακά προϊόντα κατά τη διάρκεια των πικ νικ.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης εκδρομέων.
 • ΦΠΑ

 

Τι ΔΕΝ περιλαμβάνεται στην τιμή;

 • Αεροπορικά εισιτήρια.
 • Μεταφορά από και προς αεροδρόμια (ή σταθμούς λεωφορείων).
 • Μεταφορά στο σημείο αναχώρησης.
 • Διανυκτερεύσεις πριν και μετά την εκδρομή.
 • Έξτρα φαγητά και ποτά από αυτά που προσφέρονται στα γεύματα.
 • Αγορά παραδοσιακών ποτών και αναμνηστικών δώρων της περιοχής.
Αρίστη Αρίστη Αρίστη Αρίστη Αρίστη Αρίστη

Ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε διαφορετικά μέρη από αυτά που σας προτείνουμε; Θα θέλατε ποδηλατίσετε σε άλλα μέρη της Ελλάδας; Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας και εμείς θα σχεδιάσουμε από την αρχή την εκδρομή που σας ενδιαφέρει. Θα χαρούμε να ακούσουμε την πρότασή σας!

 • Τα προτεινόμενα τοπικά εστιατόρια-ταβέρνες ενδέχεται να αλλάξουν.
 • Ανάλογα την περίοδο της επίσκεψης στο πρόγραμμα της εκδρομής θα περιλαμβάνει και 1 επισκέψη στα παραδοσιακά «καζάνια» για να παρακολουθήσουμε τη διαδικασία παραγωγής του παραδοσιακού τσίπουρου (προαιρετικά).
 • Ανάλογα την περίοδο της επίσκεψης στο πρόγραμμα της εκδρομής θα περιλαμβάνει και συμμετοχή σε παραδοσιακά πανηγύρια των χωριών της περιοχής (προαιρετικά).
 • Για επιπλέον μεταφορές από ή και/προς αεροδρόμια ή προς το σημείο εκκίνησης της εκδρομής, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.
 • Το πρόγραμμα της κάθε εκδρομής/μέρας μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες σας έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη δική σας ευχαρίστηση και διασκέδαση.

1. Πόσα άτομα μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή;

Στην εκδρομή συμμετέχουν από 4 εως 10 άτομα. Κάτω από 4 άτομα η εκδρομή πραγματοποιείται με επιβάρυνση τιμής, κατόπιν συνεννόησης.

2. Κάθε πότε γίνονται στάσεις στην διάρκεια της διαδρομής;

Κατά τη διαδρομής πραγματοποιούνται στάσεις ανά 10-15χλμ ανάλογα με τα σημεία ενδιαφέροντος και την δυσκολία της διαδρομής. Βέβαια αν κριθεί απαραίτητο και ζητηθεί μπορεί να γίνουν και περισσότερες.

3. Τι γίνεται σε περίπτωση βροχής;

Σε περίπτωση αραιής βροχής, σας παρέχουμε αδιάβροχα και συνεχίζουμε την πορεία της διαδρομής μας. Σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης υπάρχει πάντα η εναλλακτική του βαν συνοδείας.

4. Είναι δυνατή η ενοικίαση ποδηλάτων και η πραγματοποίηση της εκδρομής χωρίς οδηγό;

Δυστυχώς οι πολυήμερες ποδηλατικές εκδρομές μας πραγματοποιούνται πάντοτε με τη συνοδεία οδηγού και βαν.

5. Παιδιά συμμετέχουν στις εκδρομές;

Για τις εκδρομές μας μπορούν να συμμετέχουν παιδιά πάνω από 16 ετών πάντοτε με τη συνοδεία ενός ενήλικα.

6. Τι εξοπλισμό χρειάζεται να έχω μαζί μου στις εκδρομές;

Σε κάθε εκδρομή εμείς σας παρέχουμε κράνη, γυαλιά, γάντια, αδιάβροχα-αντιανεμικά. Βέβαια, εάν το επιθυμείτε μπορείτε να έχετε μαζί σας τον προσωπικό σας ποδηλατικό εξοπλισμό και εμείς θα τον προσαρμόσαουμε στα ποδήλατά μας.

7. Πώς μπορώ να πληρώσω την εκδρομή;

Μπορείτε να πληρώσετε την εκδρομή που επιλέξατε είτε μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό είτε μέσω Paypal. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται όλο το ποσό της εκδρομής για την συμμετοχή σε αυτή.

8. Αν θέλω να ακυρώσω την συμμετοχή μου στην εκδρομή επιστρέφονται τα χρήματα;

Σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής ισχύουν τα εξής ακυρωτικά: Μέχρι 30 ημέρες πριν: 100€/άτομο, 29-15 ημέρες πριν: 250€/άτομο και 14-01 ημέρες πριν: Το σύνολο της αξίας της εκδρομής.

9. Στην τιμή περιλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κλπ;

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται τυχόν είσοδοι σε επισκέψιμους χώρους.

10. Τι παρέχεται ως σνακ κατά τη διάρκεια των διαδρομών και κυρίως στις στάσεις;

Κατά τη διάρκεια των διαδρομών και των στάσεων εκτός από τα νερά, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε: φρέσκα φρούτα, ισοτονικά, τζελ και μπάρες ενέργειας, όπως επίσης και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, αλμυρά και γλυκά.

11. Μπορώ να συμμετέχω στην εκδρομή με συμβατικό ποδήλατο;

Φυσικά, όμως εμείς σας προτέινουμε γι’ αυτές τις εκδρομές τη χρήση ηλεκτρικού ποδηλάτου ώστε να απολαύσετε πιο ξεκούραστα τα μοναδικά τοπία του τόπου μας.

12. Μπορώ να συμμετέχω με το δικό μου ποδήλατο;

Η συμμετοχή στις εκδρομές αυτές με το δικό σας ποδήλατο είναι εφικτή κατόπιν συνεννόησης μαζί μας.

13. Μπορώ να έχω κάποιον φίλο κατά τη διάρκεια της εκδρομής στο βαν συνοδείας;

Φυσικά αρκεί να δηλωθεί η συμμετοχή του στη φόρμα κράτησης στα αντίστοιχα πεδία.

14. Μπορώ να έχω τον τετράποδό μου φίλο στο βαν συνοδείας;

Εννοείται!Με χαρά θα δεχτούμε και θα φροντίσουμε κατάλληλα τον τετράποδό σας φίλο. Όμως είναι απαραίτητη η εκ των προτέρων επικοινωνία σας μαζί μας.

 

Κάντε τώρα την κράτησή σας για την εκδρομή: Αρίστη

Σημαντικό: Στα πλαίσια της φιλοξενίας μας σας καλούμε την προηγούμενη μέρα της εκδρομής να γνωριστούμε από κοντά, να δείτε και να δοκιμάσετε τα ποδήλατα μας, να συζητήσουμε όλες τις λεπτομέρειες της διαδρομής σε ένα φιλικό τραπέζι δοκιμάζοντας παράλληλα τοπικά φαγητά και ποτά σε κάποιο εστιατόριο της πόλης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας ενημερώσετε σχετικά με το αν είστε σύμφωνοι με την συνάντηση γνωριμίας στη φόρμα κράτησης.

* Σημείωση: Αφού συμπληρώσετε τα παραπάνω στοιχεία, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τις λεπτομέρειες της κράτησής σας.

** Σημείωση: Για τις μονοήμερες εκδρομές, θα πρέπει να μας ειδοποιήσετε 5 ημέρες πριν την επιθυμητή ημερομηνία.