Menu

Άνω Πεδινά

Άνω ΠεδινάBiking Άνω ΠεδινάCultural Activities Άνω ΠεδινάPic Nic Άνω ΠεδινάAccommodation

Άνω Πεδινά – Ελαφότοπος – Κήποι – Κουκούλι – Ελάτη – Δίκορφο

Η εκδρομή αυτή είναι 4 ημέρες με διαμονή στο χωρίο άνω Πεδινά στο κεντρικό Ζαγόρι, ιδανική για οικογένειες και για ανθρώπους που εκτός από την φύση θέλουν να δουν από κοντά την ζωή των ανθρώπων που ζουν σε αυτά τα χωρία. Ο επισκέπτης φυσικά θα ποδηλατήσει σε εύκολες διαδρομές, θα περπατήσει στα πέτρινα στενά καλντερίμια των παραδοσιακών οικισμών και θα δει αντικείμενα της καθημερινής ζωής των κατοίκων, θα θαυμάσει τα ιστορικά πέτρινα γεφύρια με τις ιστορίες τους, θα μάθει παραδοσιακές συνταγές φαγητών και θα δημιουργήσει ο ίδιος παραδοσιακές πίτες και θα γευτεί τοπικά φαγητά και ποτά από σπιτικά προϊόντα απευθείας από τον κήπο.

Άνω Πεδινά
Άνω Πεδινά
Άνω Πεδινά
 • Τιμή κράτησης: 440 € All inclusive
 • Ημερομηνίες εκδρομής: Κατόπιν ζήτησης
 • Διάρκεια: 4 Ημέρες
 • Minimum συμμετοχής: 4 άτομα
 • Ειδικές τιμές για οικογένειες και παρέες φίλων (κατόπιν επικοινωνίας)

Η εκδρομή αυτή είναι 4 ημέρες με διαμονή στο χωρίο άνω Πεδινά στο κεντρικό Ζαγόρι, ιδανική για οικογένειες και για ανθρώπους που εκτός από την φύση θέλουν να δουν από κοντά την ζωή των ανθρώπων που ζουν σε αυτά τα χωρία. Ο επισκέπτης φυσικά θα ποδηλατήσει σε εύκολες διαδρομές, θα περπατήσει στα πέτρινα στενά καλντερίμια των παραδοσιακών οικισμών και θα δει αντικείμενα της καθημερινής ζωής των κατοίκων, θα θαυμάσει τα ιστορικά πέτρινα γεφύρια με τις ιστορίες τους, θα μάθει παραδοσιακές συνταγές φαγητών και θα δημιουργήσει ο ίδιος παραδοσιακές πίτες και θα γευτεί τοπικά φαγητά και ποτά από σπιτικά προϊόντα απευθείας από τον κήπο.

1η ημέρα

1η μέρα || Άνω Πεδινά

Άφιξη στα Άνω Πεδινά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Αφού περπατήσουμε στο παραδοσιακό αυτό χωριό και στις γειτονιές του θα καταλήξουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα να γευτουμε τα πιο νοστιμα τοπικά φαγητά και φυσικά ποτά!

2η ημέρα

2η μέρα || Άνω Πεδινά – Ελαφότοπος

Μετα το πλούσιο σπιτικό πρωινό με την συνοδεία του οδηγού παίρνουμε τα ηλεκτρικά μας ποδήλατα για να διασχίσουμε μια διαδρομή 6 χλμ μέσα στην φύση προκειμένου να φθάσουμε στο χωριό Ελαφότοπο. Εκεί θα συναντήσουμε την Λένα, η οποία θα μας κάνει μαθήματα μαγειρικής και θα μάθουμε πώς παρασκευάζεται η παραδοσιακή ηπειρώτικη τυρόπιτα. Μέχρι να ψηθεί η πίτα μας, θα μας ξεναγήσει στους παλιούς αργαλειούς, θα μας εξηγήσει τον κύκλο του μαλλιού και θα δημιουργήσουμε το δικό μας αναμνηστικό με την τεχνική του φελτ. Έπειτα, θα γευματίσουμε σε ένα τραπέζι με πίτες και σαλάτες με φρέσκα λαχανικά από τον κήπο της Λένας και σπιτικό τσίπουρο και κρασί. Ακόμα, ανάλογα την εποχή της επίσκεψής μας, θα έχουμε και τη δυνατότητα να επισκεφτούμε και τους στάβλους της με τα ζώα και να δούμε πώς γίνεται το άρμεγμα το προβάτων και γιατί όχι, να δοκιμάσουμε να αρμέξουμε και εμείς ή να δημιουργήσουμε το δικό μας βούτυρο ή τυρί. Στην συνέχεια, αφού αποχαιρετίσουμε τη Λένα, θα επισκεφτούμε τον κ. Μιχάλη και το μουσείο παραδοσιακών επαγγελμάτων, στο παλιό κτήριο του σχολείου του χωριού. Παραμένει ακόμα ένα «σχολείο» που μας ταξιδεύει πολλά χρόνια πίσω στο χρόνο και μας μαθαίνει και κάποια επαγγέλματα τα οποία πλέον δεν ασκούνται και έχουν ξεχαστεί από τους περισσότερούς μας. Τέλος, θα αφήσουμε πίσω μας το χωριό επιστρέφοντας ποδηλατώντας κατηφορικά 6 χιλιόμετρα μέχρι το χωριό των Άνω Πεδινών, όπου και θα διανυκτερεύσουμε ξανά αφού πρώτα γευματίσουμε όλοι μαζί σε ταβέρνα του χωριού.

3η ημέρα

3η μέρα || Άνω Πεδινά – Κουκούλι – Κήποι

Μετά το παραδοσιακό πρωινό στο ξενοδοχείο παίρνουμε και σήμερα τα ποδήλατά μας με προορισμό τα γνωστά χωριά Κήποι και Κουκούλι. Ξεκινάμε την πολύ εύκολη διαδρομή με πρώτη στάση στο περίφημο και εντυπωσιακό γεφύρι του Κόκκορου. Λίγα χιλιόμετρα παρακάτω θα συναντήσουμε το Κουκούλι. Εκεί, θα επισκεφτούμε το πατρικό παραδοσιακό ζαγορίσιο σπίτι του δασκάλου Λαζαρίδη που πλέον λειτουργεί ως μουσείο. Θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τη συλλογή του με πάνω από 1250 δείγματα φαρμακευτικών φυτών και βοτάνων της περιοχής, τα οποία χρησιμοποιούσαν κάποτε οι διάσημοι «Βικογιατροί» του Ζαγορίου για φαρμακευτικούς σκοπούς. Στη συνέχεια, θα ποδηλατίσουμε άλλα 4χλμ προς το χωριό των Κήπων. Φτάνοντας στο χωριό θα επισκεφτούμε το τρίτοξο γεφύρι του Πλακίδα (ή Καλογερικό) και το γεφύρι του Κοντοδήμου (ή Λαζαρίδη) και θα τελειώσουμε την εκδρομή με ένα γεύμα σε εστιατόριο στους Κήπους. Επιστρέφουμε στα Άνω πεδινά ποδηλατώντας 14 χιλιόμετρα μέσα από μια φανταστική διαδρομή.

4η ημέρα

4η μέρα || Άνω Πεδινά – Ελάτη – Δίκορφο

Η μέρα μας αρχίζει φυσικά απολαμβάνοντας το πλούσιο πρωινό και με τα ηλεκτρικά μας ποδήλατα θα επισκεφτούμε τα χωριά Δίκορφο και Ελάτη. Η διαδρομή είναι πολύ εύκολη αλλά με εντυπωσιακές εναλλαγές τοπίων. Σε απόσταση 7 χιλιομέτρων συναντάμε το χωρίο Ελάτη, αμφιθεατρικά χτισμένο σε μια δασωμένη του βουνού Μιτσικέλι, με θέα προς τα βουνά και τα δάση της Τύμφης. Θαυμάζοντας την θέα θα πιούμε τον καφέ μας και αξίζει να  επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, χτισμένη το 1806. Συνεχίζουμε ποδηλατώντας άλλα 10 χλμ μέσα σε ένα καταπράσινο δάσος από οξιές, έλατα, λεπτοκαρυές και βαλανιδιές ως το χωρίο Δίκορφο, το οποίο είναι χτισμένο σ’ ένα διάσελο που αντικρίζει όλα τα βουνά της περιοχής, από την Αστράκα και την είσοδο του Βίκου μέχρι τις κορυφές της Βασιλίτσας. Οι παραδοσιακές βρύσες με τρεχούμενο νερό πηγών, συνδυασμένα με την άγρια βλάστηση, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα ζαγορίσιου χωριού ενώ η πλατεία του χωριού με το παλιό σχολείο που θυμίζει κλειστό σκηνικό θεάτρου. Εκεί θα γευματίσουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα τοπικές σπεσιαλιτέ. Η επιστροφή μας είναι πολύ εύκολη και εντυπωσιασμένοι από τις ομορφιές τις φύσεις φτάνουμε στα Άνω Πεδινά αποχαιρετώντας «προσωρινά» το Ζαγόρι!

Τι περιλαμβάνεται στην τιμή;

 • 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε τοπικό ξενώνα σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό στα Άνω Πεδινά.
 • Ηλεκτρικό ποδήλατο CUBE Touring Hybrid ONE 500 (Bosch Drive Unit Active Plus - Bosch PowerPack 500Wh).
 • Έμπειρος συνοδός ποδηλάτου που θα κάνει και τις περιηγήσεις.
 • Αυτοκίνητο συνοδείας σε όλη την διάρκεια της εκδρομής.
 • Κράνος, γάντια, γυαλιά, αντιανεμικό, αδιάβροχο, τσαντάκι και άλλος ποδηλατικός εξοπλισμός.
 • 2 δείπνα σε τοπικά εστιατόρια και ταβέρνες στα Άνω πεδινά.
 • 1 Γεύμα στον Ελαφότοπο. 1 Γεύμα στους Κήπους.
 • 1 Γεύμα στο Δίκορφο.
 • Σνακ, νερά, καφές, τσάι, τοπικά παραδοσιακά προϊόντα κατά τη διάρκεια των εκδρομών.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης εκδρομέων.
 • ΦΠΑ

Τι ΔΕΝ περιλαμβάνεται στην τιμή;

 • Αεροπορικά εισιτήρια.
 • Μεταφορά από και προς αεροδρόμια (ή σταθμούς λεωφορείων).
 • Μεταφορά στο σημείο αναχώρησης.
 • Διανυκτερεύσεις πριν και μετά την εκδρομή.
 • Έξτρα φαγητά και ποτά από αυτά που προσφέρονται στα γεύματα.
 • Αγορά παραδοσιακών ποτών και αναμνηστικών δώρων της περιοχής.
Άνω Πεδινά Άνω Πεδινά Άνω Πεδινά Άνω Πεδινά Άνω Πεδινά Άνω Πεδινά

Ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε διαφορετικά μέρη από αυτά που σας προτείνουμε; Θα θέλατε ποδηλατίσετε σε άλλα μέρη της Ελλάδας; Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας και εμείς θα σχεδιάσουμε από την αρχή την εκδρομή που σας ενδιαφέρει. Θα χαρούμε να ακούσουμε την πρότασή σας!

 • Τα προτεινόμενα τοπικά εστιατόρια-ταβέρνες ενδέχεται να αλλάξουν.
 • Ανάλογα την περίοδο της επίσκεψης στο πρόγραμμα της εκδρομής θα περιλαμβάνει και 1 επισκέψη στα παραδοσιακά «καζάνια» για να παρακολουθήσουμε τη διαδικασία παραγωγής του παραδοσιακού τσίπουρου (προαιρετικά).
 • Ανάλογα την περίοδο της επίσκεψης στο πρόγραμμα της εκδρομής θα περιλαμβάνει και συμμετοχή σε παραδοσιακά πανηγύρια των χωριών της περιοχής (προαιρετικά).
 • Για επιπλέον μεταφορές από ή και/προς αεροδρόμια ή προς το σημείο εκκίνησης της εκδρομής, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.
 • Το πρόγραμμα της κάθε εκδρομής/μέρας μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες σας έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη δική σας ευχαρίστηση και διασκέδαση.

1. Πόσα άτομα μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή;

Στην εκδρομή συμμετέχουν από 4 εως 10 άτομα. Κάτω από 4 άτομα η εκδρομή πραγματοποιείται με επιβάρυνση τιμής, κατόπιν συνεννόησης.

2. Κάθε πότε γίνονται στάσεις στην διάρκεια της διαδρομής;

Κατά τη διαδρομής πραγματοποιούνται στάσεις ανά 10-15χλμ ανάλογα με τα σημεία ενδιαφέροντος και την δυσκολία της διαδρομής. Βέβαια αν κριθεί απαραίτητο και ζητηθεί μπορεί να γίνουν και περισσότερες.

3. Τι γίνεται σε περίπτωση βροχής;

Σε περίπτωση αραιής βροχής, σας παρέχουμε αδιάβροχα και συνεχίζουμε την πορεία της διαδρομής μας. Σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης υπάρχει πάντα η εναλλακτική του βαν συνοδείας.

4. Είναι δυνατή η ενοικίαση ποδηλάτων και η πραγματοποίηση της εκδρομής χωρίς οδηγό;

Δυστυχώς οι πολυήμερες ποδηλατικές εκδρομές μας πραγματοποιούνται πάντοτε με τη συνοδεία οδηγού και βαν.

5. Παιδιά συμμετέχουν στις εκδρομές;

Για τις εκδρομές μας μπορούν να συμμετέχουν παιδιά πάνω από 16 ετών πάντοτε με τη συνοδεία ενός ενήλικα.

6. Τι εξοπλισμό χρειάζεται να έχω μαζί μου στις εκδρομές;

Σε κάθε εκδρομή εμείς σας παρέχουμε κράνη, γυαλιά, γάντια, αδιάβροχα-αντιανεμικά. Βέβαια, εάν το επιθυμείτε μπορείτε να έχετε μαζί σας τον προσωπικό σας ποδηλατικό εξοπλισμό και εμείς θα τον προσαρμόσαουμε στα ποδήλατά μας.

7. Πώς μπορώ να πληρώσω την εκδρομή;

Μπορείτε να πληρώσετε την εκδρομή που επιλέξατε είτε μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό είτε μέσω Paypal. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται όλο το ποσό της εκδρομής για την συμμετοχή σε αυτή.

8. Αν θέλω να ακυρώσω την συμμετοχή μου στην εκδρομή επιστρέφονται τα χρήματα;

Σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής ισχύουν τα εξής ακυρωτικά: Μέχρι 30 ημέρες πριν: 100€/άτομο, 29-15 ημέρες πριν: 250€/άτομο και 14-01 ημέρες πριν: Το σύνολο της αξίας της εκδρομής.

9. Στην τιμή περιλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κλπ;

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται τυχόν είσοδοι σε επισκέψιμους χώρους.

10. Τι παρέχεται ως σνακ κατά τη διάρκεια των διαδρομών και κυρίως στις στάσεις;

Κατά τη διάρκεια των διαδρομών και των στάσεων εκτός από τα νερά, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε: φρέσκα φρούτα, ισοτονικά, τζελ και μπάρες ενέργειας, όπως επίσης και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, αλμυρά και γλυκά.

11. Μπορώ να συμμετέχω στην εκδρομή με συμβατικό ποδήλατο;

Φυσικά, όμως εμείς σας προτέινουμε γι’ αυτές τις εκδρομές τη χρήση ηλεκτρικού ποδηλάτου ώστε να απολαύσετε πιο ξεκούραστα τα μοναδικά τοπία του τόπου μας.

12. Μπορώ να συμμετέχω με το δικό μου ποδήλατο;

Η συμμετοχή στις εκδρομές αυτές με το δικό σας ποδήλατο είναι εφικτή κατόπιν συνεννόησης μαζί μας.

13. Μπορώ να έχω κάποιον φίλο κατά τη διάρκεια της εκδρομής στο βαν συνοδείας;

Φυσικά αρκεί να δηλωθεί η συμμετοχή του στη φόρμα κράτησης στα αντίστοιχα πεδία.

14. Μπορώ να έχω τον τετράποδό μου φίλο στο βαν συνοδείας;

Εννοείται!Με χαρά θα δεχτούμε και θα φροντίσουμε κατάλληλα τον τετράποδό σας φίλο. Όμως είναι απαραίτητη η εκ των προτέρων επικοινωνία σας μαζί μας.

 

Κάντε τώρα την κράτησή σας για την εκδρομή: Άνω Πεδινά

Σημαντικό: Στα πλαίσια της φιλοξενίας μας σας καλούμε την προηγούμενη μέρα της εκδρομής να γνωριστούμε από κοντά, να δείτε και να δοκιμάσετε τα ποδήλατα μας, να συζητήσουμε όλες τις λεπτομέρειες της διαδρομής σε ένα φιλικό τραπέζι δοκιμάζοντας παράλληλα τοπικά φαγητά και ποτά σε κάποιο εστιατόριο της πόλης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας ενημερώσετε σχετικά με το αν είστε σύμφωνοι με την συνάντηση γνωριμίας στη φόρμα κράτησης.

* Σημείωση: Αφού συμπληρώσετε τα παραπάνω στοιχεία, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τις λεπτομέρειες της κράτησής σας.

** Σημείωση: Για τις μονοήμερες εκδρομές, θα πρέπει να μας ειδοποιήσετε 5 ημέρες πριν την επιθυμητή ημερομηνία.