Menu

Ζαγόρι & Κόνιτσα

Ζαγόρι & ΚόνιτσαBiking Ζαγόρι & ΚόνιτσαHiking Ζαγόρι & ΚόνιτσαCultural Activities Ζαγόρι & ΚόνιτσαSwimming Ζαγόρι & ΚόνιτσαPic Nic Ζαγόρι & ΚόνιτσαAccommodation

Η εκδρομή μας αυτή αποτελεί ίσως την καλύτερη επιλογή για κάποιον που επιθυμεί να γνωρίσει κυρίως την περιοχή των Ζαγοροχωρίων αλλά και της Κόνιτσας και να πάρει μία γεύση από τον τρόπο που ζούσαν οι κάτοικοι πριν από δεκάδες χρόνια. Θα έχει τη δυνατότητα να ακούσει την ιστορία του τόπου και πολλών χωριών με τους θρύλους και τις ενδιαφέρουσες ιστορίες των ντόπιων, vα επισκεφτεί με ηλεκτρικό ποδήλατο τα πιο γραφικά, γνωστά, άγνωστα, κρυμμένα και απομακρυσμένα χωριά αλλά και ενδιαφέροντα μουσεία της περιοχής γνωρίζοντας τα ήθη και έθιμα των κατοίκων της περιοχής. Θα περπατήσει στα πέτρινα στενά καλντερίμια των παραδοσιακών οικισμών και θα δει αντικείμενα της καθημερινής ζωής των κατοίκων, θα θαυμάσει τα ιστορικά πέτρινα γεφύρια με τις ιστορίες τους, θα μάθει παραδοσιακές συνταγές φαγητών και θα δημιουργήσει ο ίδιος παραδοσιακές πίτες και θα γευτεί τοπικά φαγητά και ποτά από σπιτικά προϊόντα απευθείας από τον κήπο. Ποδηλατώντας στην περιοχή θα συναντήσει φανταστικά τοπία που ακόμα και ντόπιοι κάτοικοι ίσως δεν γνωρίζουν, θα πραγματοποιήσει μικρές πεζοπορίες, θα κολυμπήσει σε ποτάμια και καταρράκτες και θα θαυμάσει το μοναδικό φαράγγι του Βίκου και γενικά το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού πάρκου Βίκου-Αώου...

Ζαγόρι & Κόνιτσα
Ζαγόρι & Κόνιτσα
Ζαγόρι & Κόνιτσα
 • Τιμή κράτησης: 850 € All inclusive
 • Ημερομηνίες εκδρομής: Κατόπιν ζήτησης
 • Διάρκεια: 6 Ημέρες
 • Minimum συμμετοχής: 4 άτομα
 • Ειδικές τιμές για οικογένειες και παρέες φίλων (κατόπιν επικοινωνίας)

Η εκδρομή μας αυτή αποτελεί ίσως την καλύτερη επιλογή για κάποιον που επιθυμεί να γνωρίσει κυρίως την περιοχή των Ζαγοροχωρίων αλλά και της Κόνιτσας και να πάρει μία γεύση από τον τρόπο που ζούσαν οι κάτοικοι πριν από δεκάδες χρόνια. Θα έχει τη δυνατότητα να ακούσει την ιστορία του τόπου και πολλών χωριών με τους θρύλους και τις ενδιαφέρουσες ιστορίες των ντόπιων, vα επισκεφτεί με ηλεκτρικό ποδήλατο τα πιο γραφικά, γνωστά, άγνωστα, κρυμμένα και απομακρυσμένα χωριά αλλά και ενδιαφέροντα μουσεία της περιοχής γνωρίζοντας τα ήθη και έθιμα των κατοίκων της περιοχής. Θα περπατήσει στα πέτρινα στενά καλντερίμια των παραδοσιακών οικισμών και θα δει αντικείμενα της καθημερινής ζωής των κατοίκων, θα θαυμάσει τα ιστορικά πέτρινα γεφύρια με τις ιστορίες τους, θα μάθει παραδοσιακές συνταγές φαγητών και θα δημιουργήσει ο ίδιος παραδοσιακές πίτες και θα γευτεί τοπικά φαγητά και ποτά από σπιτικά προϊόντα απευθείας από τον κήπο. Ποδηλατώντας στην περιοχή θα συναντήσει φανταστικά τοπία που ακόμα και ντόπιοι κάτοικοι ίσως δεν γνωρίζουν, θα πραγματοποιήσει μικρές πεζοπορίες, θα κολυμπήσει σε ποτάμια και καταρράκτες και θα θαυμάσει το μοναδικό φαράγγι του Βίκου και γενικά το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού πάρκου Βίκου-Αώου.

Πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσει κάποιος μια περιοχή είναι κάνοντας ποδήλατο και γι’αυτό το λόγο ετοιμάσαμε ίσως την πιο ολοκληρωμένη εκδρομή στην περιοχή του Ζαγορίου και της Κόνιτσας. Είμαστε παραπάνω από σίγουροι ότι με τα ηλεκτρικά μας ποδήλατα η εκδρομή αυτή θα σας μείνει αξέχαστη, θα σας ταξιδέψει πολλά χρόνια πίσω στον χρόνο και θα λατρέψετε και εσείς την κουλτούρα και τον τόπο μας.

Γενικός Χάρτης Εκδρομής

1η ημέρα

Δίνουμε ραντεβού στο χωριό των Κήπων (39χλμ από τα Ιωάννινα). Αφού ενημερωθούμε για την διαδρομή της ημέρας και «γνωριστούμε» με τα ηλεκτρικά μας ποδήλατα, αναχωρούμε για τον τελικό προορισμό μας, το Καπέσοβο. Κάνουμε την 1η μικρή στάση μετά από 3χλμ στο ιστορικό γεφύρι του Μίσιου και συνεχίζουμε για την επόμενη στάση μας στο χωριό Κουκούλι και μία επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Λαζαρίδη, το οποίο στεγάζεται στο παραδοσιακό ζαγορίσιο σπίτι του δασκάλου Κώστα Λαζαρίδη. Εδώ θα βρούμε πάνω από 1250 δείγματα φαρμακευτικών φυτών και βοτάνων της περιοχής, τα οποία χρησιμοποιούσαν κάποτε οι διάσημοι «Βικογιατροί» του Ζαγορίου για φαρμακευτικούς σκοπούς. Μια μικρή βόλτα στο χωριό και ανεβαίνουμε πάλι στα ποδήλατά μας για άλλα 5.5χλμ μέχρι το Καπέσοβο. Εκεί, αφήνουμε τα ποδήλατά μας και τελειώνει το ποδηλατικό μέρος της ημέρας. Αφού πιούμε τον καφέ ή το τσάι μας στην πλατεία του χωριού και γευτούμε παραδοσιακά γλυκίσματα, ξεκινάμε την πεζοπορική μας διαδρομή για τη θέση «Μπελόη» μέσω της ιστορικής σκάλας Βραδέτου με τα πάνω από 1200 σκαλοπάτια, η κατασκευή της οποίας διήρκησε περίπου 20 χρόνια. Αφού φτάσουμε στο υψηλότερο χωριό του Ζαγορίου, το Βραδέτο, θα κατευθυνθούμε προς τη θέση Μπελόη, ίσως το καλύτερο σημείο για να θαυμάσει κάποιος τη χαράδρα του Βίκου. Η θέα που έχουμε μπροστά μας πραγματικά μοναδική! Τρώγοντας ένα γευστικότατο σάντουιτς με τοπικά προϊόντα επιστρέφουμε στο Βραδέτο και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για το όμορφο Καπέσοβο. Αφού ξεκουραστούμε στον ξενώνα που θα διανυκτερεύσουμε, θα βγούμε μια μικρή βόλτα στα στενά λιθόκτιστα καλντερίμια του χωριού και θα γευματίσουμε όλοι μαζί συζητώντας και αναλύοντας το πρόγραμμα της επόμενης μέρας.

2η ημέρα

Η 2η μέρα είναι περιλαμβάνει την πιο αγαπημένη διαδρομή πολλών γιατί συνδιάζει το πέρασμα μέσα από παραδοσιακά χωριά, όπως το Τσεπέλοβο, το Σκαμνέλι και το Ηλιοχώρι αλλά και μέσα από καταπράσινα δάση πεύκων και έλατων, δίνοντάς μας την αίσθηση ότι πλέον είμαστε μόνοι μας στη φύση. Αναχωρούμε από το Καπέσοβο μετά το πρωινό μας και ποδηλατούμε περίπου 7χλμ κατηφορικής εύκολης διαδρομής μέχρι το Τσεπέλοβο, το οποίο κάποτε ήταν το διοικητικό κέντρο του Ζαγορίου, όπου και θα πραγματοποιήσουμε την 1η μας στάση στην πλατεία του χωριού. Αξίζει μία επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου με τις μοναδικές αγιογραφίες της και μια βόλτα στα στενά καλντερίμια του χωριού. Θα πιούμε στην πλατεία του χωριού τον καφέ μας ή το τσάι μας και θα επιστρέψουμε στα ποδήλατά μας για άλλα 4 πολύ εύκολα χιλιόμετρα μέχρι την επόμενη μας μικρή στάση το χωριό Σκαμνέλι. Μια μικρή βόλτα στο χωριό και ξεκινάμε για άλλα 10 χιλιόμετρα, αρκετά εύκολα, μέχρι τον «Γυφτόκαμπο» και τη Σαρακατσάνικη Στάνη, ένα μοναδικό υπαίθριο μουσείο με τα κονάκια, τα κιόσκια και άλλα οικήματα, αναπαριστώντας τον παλιό τρόπο ζωής των Σαρακατσαναίων κτηνοτρόφων. Εδώ, θα πραγματοποιήσουμε και τη μεγάλη μας στάση για πικνικ μέσα σε μια υπέροχη τοποθεσία ανάμεσα σε πεύκα και έλατα. Στη συνέχεια, αποχαιρετώντας τη Σαρακατσάνικη Στάνη, ανεβαίνουμε στα ποδήλατα για άλλα 7χλμ εύκολα μέχρι το χωριό Ηλιοχώρι. Εκεί, θα αφήσουμε τα ποδήλατά μας και θα κατηφορίσουμε 1 χλμ με τα πόδια για τους καταρράκτες του χωριού, έναν «κρυμμένο παράδεισο», όπου τους καλοκαιρινούς μήνες δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε σε μια βουτιά στα δροσερά γαλαζοπράσινα νερά του. Θα πιούμε σπιτικό τσίπουρο και λικέρ συνοδευμένα από παραδοσιακούς μεζέδες και θα χαλαρώσουμε θαυμάζοντας αυτή την πανέμορφη δημιουργία της φύσης. Στη συνέχεια ανηφορίζουμε για να συναντήσουμε τα ποδήλατά μας και να ξεκινήσουμε το τελευταίο ποδηλατικό μέρος της ημέρας. Τελευταία 5.5χλμ και φτάνουμε στο τελευταίο χωριό του Ζαγορίου, το πανέμορφο Βρυσοχώρι. Εδώ, θα ξεκουραστούμε στα δωμάτια και το βραδάκι θα φάμε όλοι μαζί στο μικρό καφενείο-εστιατόριο του χωριού σπιτικά φαγητά και γλυκά, θα ακούσουμε ιστορίες του τόπου από τους ντόπιους και θα ενημερωθούμε αναλυτικά για το πρόγραμμα της επόμενης μέρας.

3η ημέρα

Το πρωί μας βρίσκει στο Βρυσοχώρι. Η διαδρομή από εδώ και πέρα είναι διαφορετική σε σχέση με την περιοχή του Ζαγορίου. Αφού πάρουμε το πρωινό με τη φανταστική θέα της κορυφής Τσούκα Ρόσα και των άλλων κορυφών απέναντί μας, αναχωρούμε με προορισμό την Κόνιτσα. Μετά από 5 χλμ κατηφορικής διαδρομής, συναντάμε τον ποταμό Αώο, όπου και θα πιούμε τον καφέ μας ή το τσάι μας και τους καλοκαιρινούς μήνες μπορούμε να κολυμπήσουμε στα νερά του. Στη συνέχεια, ανεβαίνουμε στα ηλεκτρικά μας ποδήλατα και ανηφορίζουμε 6.5χλμ για το χωριό Παλαιοσέλι. Κάνουμε μια μικρή στάση για να δούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με την χαρακτηριστική της κλίση (2 μοίρες μικρότερη από τον πύργο της Πίζας) και συνεχίζουμε για 6 χλμ κατηφορικά μέχρι το Ελεύθερο, όπου και θα κάνουμε τη μεγαλύτερη στάση μας για πικνικ ή φαγητό στο τοπικό εστιατόριο. Έπειτα, συνεχίζουμε για την Κόνιτσα σε μια υπέροχη διαδρομή 18χλμ μέσα σε δασώδη περιοχή με φανταστικά τοπία. Τα πρώτα 9 χλμ είναι ανηφορικά αλλά με την υποβοήθηση των ηλεκτρικών ποδηλάτων θα ευχαριστηθούμε τη διαδρομή χωρίς ιδιαίτερη κούραση. Τα υπόλοιπα 9 χιλιόμετρα είναι κατηφορικά και φτάνουμε στην πόλη της Κόνιτσας, όπου θα ξεκουραστούμε στον ξενώνα που θα διανυκτερεύσουμε. Το απογευματάκι αξίζει μια βόλτα στο χαρακτηριστικό πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας και μια βόλτα μέσα στη χαράδρα του Αωόυ και προαιρετικά μια επίσκεψη στο μοναστήρι του Στομίου, σε μια πανέμορφη πεζοπορική διαδρομή εντός της χαράδρας. Θα κλείσουμε την ημέρα μας με γεύμα σε τοπική ταβέρνα με παραδοσιακά φαγητά και θα συζητήσουμε το πρόγραμμα της επόμενης μέρας και τις ενδιαφέρουσες ιστορίες των περιοχών και των χωριών που θα γνωρίσουμε.

4η ημέρα

Την 4η μέρα παίρνουμε το πρωινό μας στην Κόνιτσα και ετοιμαζόμαστε για την αναχώρησή μας με προορισμό την Αρίστη των Ζαγοροχωρίων. Η διαδρομή είναι τελείως διαφορετική από τις προηγούμενες. Την θέση των πυκνών δασών, των ορεινών χωριών και των ψηλών κορυφών παίρνουν η πεδιάδα της Κόνιτσας και ο Αωός ποταμός που έχει ενωθεί με τον Βοϊδομάτη. Αναχωρούμε από την Κόνιτσα με προορισμό την ιερά μονή Μολυβδοσκέπαστης σε μια επίπεδη διαδρομή 19 χιλιομέτρων. Θα ποδηλατίσουμε δίπλα από την πεδιάδα της Κόνιτσας μέχρι να φτάσουμε στην Μονή Μολυβδοσκέπαστης, ένα ιστορικό μοναστήρι που αρχικά χτίστηκε το 671-672 μ.Χ. Μετά την ξενάγησή στη Μονή, επιστρέφουμε από την  ίδια διαδρομή, μέχρι την περιοχή Μπουραζάνι και τον νερόμυλο της περιοχής. Εδώ θα γνωρίσουμε από κοντά το τρόπο πλυσίματος που χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα κάποιοι ντόπιοι για τα ρούχα και τα χαλιά τους χωρίς τη χρήση απορρυπαντικού. Θα πιούμε καφέ και τσάι και θα συνεχίσουμε για περίπου 20χλμ σε μια από τις ωραιότερες διαδρομές της περιοχής, καθώς η θέα μπροστά μας είναι εξαιρετική με τον κάμπο της Κόνιτσας και τη Χαράδρα του Αωόυ, το σημείο που ενώνεται ο Αώος με τον Βοϊδομάτη και το φαράγγι του Βίκου και τους πύργους της Αστράκας. Αφού τελειώσει το ανηφορικό κομμάτι (περίπου 6χλμ) συνεχίζουμε πλέον προς την Κλειδωνιά και το ομώνυμο γεφύρι της. Εδώ, θα αφήσουμε τα ποδήλατά μας και θα ξεκινήσουμε μια μικρή πεζοπορική διαδρομή παράλληλα με τον ποταμό Βοϊδομάτη, έναν από τους πιο καθαρούς και κρύους ποταμούς της Ευρώπης. Στα μέσα της διαδρομής μας περιμένει ένα υπέροχο πικνικ με φαγητά σπιτικά και ντόπιο σπιτικό τσίπουρο ή κρασί. Θα ξεκουραστούμε κάτω από τα πλατάνια και τους καλοκαιρινούς μήνες θα έχουμε την ευκαιρία για μια βουτιά στα κρύα νερά του ποταμού. Συνεχίζοντας της πορεία μας, θα φτάσουμε στη γέφυρα της Αρίστης και θα πάρουμε τα ποδήλατά μας για τα τελευταία 3χλμ περίπου μέχρι το ξενοδοχείο που θα διανυκτερεύσουμε. Θα ξεκουραστούμε και το βραδάκι θα επισκεφτούμε το Πάπιγκο, όπου μετά από μια μικρή μας βόλτα στο χωριό, θα φάμε σε παραδοσιακή ταβέρνα. Μπορούμε να κάνουμε μια μικρή βόλτα στον όμορφο και προσεγμένο κήπο του μαγαζιού και να μαζέψουμε οι ίδιοι τα λαχανικά που θα χρησιμοποιηθούν στα φαγητά μας.

5η ημέρα

Η 5η μέρα της εκδομής μας ξεκινάει από την Αρίστη και ποδηλατούμε για 4.5 χλμ περίπου προς το χωριό Βίκος σε μια βατή διαδρομή. Εκεί, στη θέση «Ράχη» θα πιούμε τον καφέ μας παρατηρώντας από ψηλά την υπέροχη θέα της χαράδρας του Βίκου στο τελείωμά της και τις πηγές του ποταμού Βοϊδομάτη. Η διαδρομή μέχρι την μεγάλη μας στάση στο χωριό Ελαφότοπος είναι περίπου 14 χλμ από τα οποία τα πρώτα 4 και τα 3 τελευταία είναι ανηφορικά, όμως τα ηλεκτρικά μας ποδήλατα θα φροντίσουν να απολαύσουμε την διαδρομή και την υπέροχη εναλλαγή τοπίων που θα συναντήσουμε στη διαδρομή. Στον Ελαφότοπο, θα συναντήσουμε την Λένα, η οποία θα μας κάνει μαθήματα μαγειρικής και θα μάθουμε πώς παρασκευάζεται η παραδοσιακή ηπειρώτικη τυρόπιτα. Μέχρι να ψηθεί η πίτα που θα κάνουμε, θα μας ξεναγήσει στους παλιούς αργαλειούς, θα μας εξηγήσει τον κύκλο του μαλλιού και θα δημιουργήσουμε το δικό μας αναμνηστικό με την τεχνική του φελτ. Έπειτα, θα γευματίσουμε σε ένα τραπέζι με πίτες και σαλάτες με φρέσκα λαχανικά από τον κήπο της Λένας και σπιτικό τσίπουρο και κρασί. Ακόμα, ανάλογα την εποχή της επίσκεψής μας, θα έχουμε και τη δυνατότητα να επισκεφτούμε και τους στάβλους της με τα ζώα και να δούμε πώς γίνεται το άρμεγμα το προβάτων και γιατί όχι, να δοκιμάσουμε να αρμέξουμε και εμείς ή να δημιουργήσουμε το δικό μας βούτυρο ή τυρί. Στην συνέχεια, αφού αποχαιρετίσουμε τη Λένα, θα επισκευτούμε τον κ.Μιχάλη και το μουσείο παραδοσιακών επαγγελμάτων, στο παλιό κτήριο του σχολείου του χωριού. Παραμένει ακόμα ένα «σχολείο» που μας ταξιδεύει πολλά χρόνια πίσω στο χρόνο και μας μαθαίνει και κάποια επαγγέλματα τα οποία πλέον δεν ασκούνται και έχουν ξεχαστεί από τους περισσότερούς μας. Τέλος, θα αφήσουμε πίσω μας το χωριό ποδηλατώντας τα τελευταία 5.5 κατηφορικά χιλιόμετρα μέχρι το χωριό των Άνω Πεδινών, όπου και θα διανυκτερεύσουμε, αφού πρώτα γευματίσουμε όλοι μαζί σε ταβέρνα του χωριού.

6η ημέρα

Η τελευταία μέρα της πολυήμερης εκδρομής μας περιλαμβάνει συνολικά κατηφορικά 17χλμ ποδήλατο, μια ενδιαφέρουσα εμπειρία παρατήρησης πουλιών της περιοχής με την καθοδήγηση ειδικού ξεναγού και μια περιήγηση σε μερικά από τα πιο γνωστά και πιο όμορφα πέτρινα γεφύρια της περιοχής. Μετά το πρωινό, αποχαιρετάμε τα Άνω Πεδινά για να κατευθυνθούμε προς τον τελικό μας προορισμό, το χωριό των Κήπων. Μετά από περίπου 10χλμ, συναντάμε ίσως το πιο παραδοσιακό και χαρακτηρισμένο διατηρητέο χωριό του ζαγορίου, το Δίλοφο. Εδώ, αξίζει μια μικρή στάση για μια βόλτα στα πέτρινα καλντερίμια του χωριού και για να δούμε από κοντά μαζί με τα άλλα παραδοσιακά σπίτια και το πιο ψηλό παραδοσιακό πέτρινο σπίτι των Ζαγοροχωρίων. Ποδηλατούμε άλλα 2.5χλμ και φτάνουμε στην επόμενη σύντομη στάση μας, το διάσημο γεφύρι του Νούτσου ή Κόκκορη. Κατευθυνόμενοι προς το χωριό των Κήπων θα επισκεφτούμε το πανέμορφο τρίτοξο γεφύρι του Πλακίδα (ή Καλογερικό), το γεφύρι του Κοντοδήμου (ή Λαζαρίδη) και το γεφύρι του Μύλου. Έπειτα, αφήνουμε τα ποδήλατά μας και προαιρετικά μπορούμε να επισκεφτούμε το Λαογραφικό μουσείου των Κήπων για να γνωρίσουμε πάνω από 40000 αντικείμενα της καθημερινότητας των κατοίκων των Ζαγοροχωρίων. Εντυπωσιασμένοι από τα χιλιάδες αντικείμενα διαφορετικών τομέων της ζωής των Ζαγορίσιων, θα γευματίσουμε σε εστιατόριο του χωριού κλείνοντας την εκδρομή μας αυτή γεμάτοι υπέροχες αναμνήσεις, φανταστικές εικόνες τοπίων και χωριών, πολλές ιστορικές πληροφορίες του τόπου και φυσικά νέες φιλίες.

Τι περιλαμβάνεται στην τιμή;

 • 5 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε τοπικούς ξενώνες:
 • Διανυκτέρευση στο Καπέσοβο στο ξενοδοχείο Θουκυδίδης με πρωινό (http://thoukididis.gr/)
 • Διανυκτέρευση στο Βρυσοχώρι σε τοπικούς ξενώνες με πρωινό.
 • Διανυκτέρευση στην Κόνιτσα στην Βίλλα Ρούστικα με πρωινό. (http://www.villarustica.gr/)
 • Διανυκτέρευση στην Αρίστη στο ξενοδοχείο Aberratio Boutique Hotel με πρωινό. (http://www.aberratio.com/en/)
 • Διανυκτέρευση στα Άνω Πεδινά στο ξενοδοχείο Πορφυρόν με πρωινό. (http://porfyron.gr/en/)
 • Ηλεκτρικό ποδήλατο CUBE Touring Hybrid ONE 500 (Bosch Drive Unit Active Plus - Bosch PowerPack 500Wh)
 • Έμπειρος συνοδός ποδηλάτου που θα κάνει και τις περιηγήσεις.
 • Αυτοκίνητο συνοδείας σε όλη την διάρκεια της εκδρομής.
 • Κράνος, γάντια, γυαλιά, αντιανεμικό, αδιάβροχο, τσαντάκι και άλλος ποδηλατικός εξοπλισμός.
 • Γεύμα και δείπνο σε τοπικά εστιατόρια και ταβέρνες:
 • Δείπνο στο Καπέσοβο στο εστιατόριο Θουκυδίδης.
 • Δείπνο στο Βρυσοχώρι σε ταβέρνα του χωριού.
 • Γεύμα στο Ελεύθερο σε ταβέρνα του χωριού.
 • Δείπνο σε τοπικό παραδοσιακό εστιατόριο στην Κόνιτσα.
 • Δείπνο στο χωριό Πάπιγκο στο εστιατόριο Άστρα.
 • Δείπνο στο τοπικό εστιατόριο στον Ελαφότοπο.
 • Γεύμα στους Κήπους σε εστιατόριο τοθ χωριού.
 • Μεταφορά επιβατών από Αρίστη στο Πάπιγκο και επιστροφή.
 • Συμμετοχή σε μαθήματα μαγειρικής, ξενάγηση στην διαδικασία επεξεργασίας μαλλιού και γεύμα με παραδοσιακή πίτα και σαλάτες στον ξενώνα Ρόκκα στον Ελαφότοπο.
 • Σνακ, νερά, καφές, τσάι, τοπικά παραδοσιακά προϊόντα στα πικνικ κατά τη διάρκεια των εκδρομών.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης εκδρομέων.
 • ΦΠΑ

 

Τι ΔΕΝ περιλαμβάνεται στην τιμή;

 • Αεροπορικά εισιτήρια.
 • Μεταφορά από και προς αεροδρόμια (ή σταθμούς λεωφορείων).
 • Μεταφορά στο σημείο αναχώρησης.
 • Διανυκτερεύσεις πριν και μετά την εκδρομή.
 • Έξτρα φαγητά και ποτά από αυτά που προσφέρονται στα γεύματα.
 • Αγορά παραδοσιακών ποτών και αναμνηστικών δώρων της περιοχής.
Ζαγόρι & Κόνιτσα Ζαγόρι & Κόνιτσα Ζαγόρι & Κόνιτσα Ζαγόρι & Κόνιτσα Ζαγόρι & Κόνιτσα Ζαγόρι & Κόνιτσα Ζαγόρι & Κόνιτσα Ζαγόρι & Κόνιτσα Ζαγόρι & Κόνιτσα Ζαγόρι & Κόνιτσα Ζαγόρι & Κόνιτσα Ζαγόρι & Κόνιτσα

Ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε διαφορετικά μέρη από αυτά που σας προτείνουμε; Θα θέλατε ποδηλατίσετε σε άλλα μέρη της Ελλάδας; Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας και εμείς θα σχεδιάσουμε από την αρχή την εκδρομή που σας ενδιαφέρει. Θα χαρούμε να ακούσουμε την πρότασή σας.

 • Τα προτεινόμενα τοπικά εστιατόρια-ταβέρνες ενδέχεται να αλλάξουν.
 • Ανάλογα την περίοδο της επίσκεψης στο πρόγραμμα της εκδρομής θα περιλαμβάνει και 1 επισκέψη στα παραδοσιακά «καζάνια» για να παρακολουθήσουμε τη διαδικασία παραγωγής του παραδοσιακού τσίπουρου.
 • Ανάλογα την περίοδο της επίσκεψης στο πρόγραμμα της εκδρομής θα περιλαμβάνει και συμμετοχή σε παραδοσιακά πανηγύρια των χωριών της περιοχής (προαιρετικά).
 • Για επιπλέον μεταφορές από ή και/προς αεροδρόμια ή προς το σημείο εκκίνησης της εκδρομής, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.
 • Το πρόγραμμα της κάθε εκδρομής/μέρας μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες σας έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη δική σας ευχαρίστηση και διασκέδαση.

1. Πόσα άτομα μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή;

Στην εκδρομή συμμετέχουν από 4 εως 10 άτομα. Κάτω από 4 άτομα η εκδρομή πραγματοποιείται με επιβάρυνση τιμής, κατόπιν συνεννόησης.

2. Κάθε πότε γίνονται στάσεις στην διάρκεια της διαδρομής;

Κατά τη διαδρομής πραγματοποιούνται στάσεις ανά 10-15χλμ ανάλογα με τα σημεία ενδιαφέροντος και την δυσκολία της διαδρομής. Βέβαια αν κριθεί απαραίτητο και ζητηθεί μπορεί να γίνουν και περισσότερες.

3. Τι γίνεται σε περίπτωση βροχής;

Σε περίπτωση αραιής βροχής, σας παρέχουμε αδιάβροχα και συνεχίζουμε την πορεία της διαδρομής μας. Σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης υπάρχει πάντα η εναλλακτική του βαν συνοδείας.

4. Είναι δυνατή η ενοικίαση ποδηλάτων και η πραγματοποίηση της εκδρομής χωρίς οδηγό;

Δυστυχώς οι πολυήμερες ποδηλατικές εκδρομές μας πραγματοποιούνται πάντοτε με τη συνοδεία οδηγού και βαν.

5. Παιδιά συμμετέχουν στις εκδρομές;

Για τις εκδρομές μας μπορούν να συμμετέχουν παιδιά πάνω από 16 ετών πάντοτε με τη συνοδεία ενός ενήλικα.

6. Τι εξοπλισμό χρειάζεται να έχω μαζί μου στις εκδρομές;

Σε κάθε εκδρομή εμείς σας παρέχουμε κράνη, γυαλιά, γάντια, αδιάβροχα-αντιανεμικά. Βέβαια, εάν το επιθυμείτε μπορείτε να έχετε μαζί σας τον προσωπικό σας ποδηλατικό εξοπλισμό και εμείς θα τον προσαρμόσαουμε στα ποδήλατά μας.

7. Πώς μπορώ να πληρώσω την εκδρομή;

Μπορείτε να πληρώσετε την εκδρομή που επιλέξατε είτε μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό είτε μέσω Paypal. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται όλο το ποσό της εκδρομής για την συμμετοχή σε αυτή.

8. Αν θέλω να ακυρώσω την συμμετοχή μου στην εκδρομή επιστρέφονται τα χρήματα;

Σε περίπτωση ακύρωσης της εκδρομής ισχύουν τα εξής ακυρωτικά: Μέχρι 30 ημέρες πριν: 100€/άτομο, 29-15 ημέρες πριν: 250€/άτομο και 14-01 ημέρες πριν: Το σύνολο της αξίας της εκδρομής.

9. Στην τιμή περιλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κλπ;

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται τυχόν είσοδοι σε επισκέψιμους χώρους.

10. Τι παρέχεται ως σνακ κατά τη διάρκεια των διαδρομών και κυρίως στις στάσεις;

Κατά τη διάρκεια των διαδρομών και των στάσεων εκτός από τα νερά, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε: φρέσκα φρούτα, ισοτονικά, τζελ και μπάρες ενέργειας, όπως επίσης και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, αλμυρά και γλυκά.

11. Μπορώ να συμμετέχω στην εκδρομή με συμβατικό ποδήλατο;

Φυσικά, όμως εμείς σας προτέινουμε γι’ αυτές τις εκδρομές τη χρήση ηλεκτρικού ποδηλάτου ώστε να απολαύσετε πιο ξεκούραστα τα μοναδικά τοπία του τόπου μας.

12. Μπορώ να συμμετέχω με το δικό μου ποδήλατο;

Η συμμετοχή στις εκδρομές αυτές με το δικό σας ποδήλατο είναι εφικτή κατόπιν συνεννόησης μαζί μας.

13. Μπορώ να έχω κάποιον φίλο κατά τη διάρκεια της εκδρομής στο βαν συνοδείας;

Φυσικά αρκεί να δηλωθεί η συμμετοχή του στη φόρμα κράτησης στα αντίστοιχα πεδία.

14. Μπορώ να έχω τον τετράποδό μου φίλο στο βαν συνοδείας;

Εννοείται!Με χαρά θα δεχτούμε και θα φροντίσουμε κατάλληλα τον τετράποδό σας φίλο. Όμως είναι απαραίτητη η εκ των προτέρων επικοινωνία σας μαζί μας.

 

Κάντε τώρα την κράτησή σας για την εκδρομή: Ζαγόρι & Κόνιτσα

Σημαντικό: Στα πλαίσια της φιλοξενίας μας σας καλούμε την προηγούμενη μέρα της εκδρομής να γνωριστούμε από κοντά, να δείτε και να δοκιμάσετε τα ποδήλατα μας, να συζητήσουμε όλες τις λεπτομέρειες της διαδρομής σε ένα φιλικό τραπέζι δοκιμάζοντας παράλληλα τοπικά φαγητά και ποτά σε κάποιο εστιατόριο της πόλης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μας ενημερώσετε σχετικά με το αν είστε σύμφωνοι με την συνάντηση γνωριμίας στη φόρμα κράτησης.

* Σημείωση: Αφού συμπληρώσετε τα παραπάνω στοιχεία, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τις λεπτομέρειες της κράτησής σας.

** Σημείωση: Για τις μονοήμερες εκδρομές, θα πρέπει να μας ειδοποιήσετε 5 ημέρες πριν την επιθυμητή ημερομηνία.