Menu

Ιωάννινα - Λίμνη

Ιωάννινα - ΛίμνηBiking Ιωάννινα - ΛίμνηBird Watching Ιωάννινα - ΛίμνηPic Nic

Ίσως μία από τις πιο διάσημες και πιο όμορφες ποδηλατικές διαδρομές της Ελλάδας. Ο γύρος της λίμνης Παμβώτιδας των Ιωαννίνων αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για κάποιον να γνωρίσει την πόλη των Ιωαννίνων και την γύρω περιοχή. Εμείς, θέλοντας να ομορφύνουμε ακόμα περισσότερο τη διαδρομή αυτή, προσθέσαμε στην εκδρομή μας 2 εναλλακτικές επιλογές. Η 1η επιλογή είναι μια επίσκεψη με τα ηλεκτρικά ποδήλατα στο μαρτυρικό χωριό των Λιγγιάδων και η 2η επιλογή είναι η συμμετοχή σε μια μοναδική εμπειρία παρατήρησης των πουλιών της λίμνης. Όποια και από τις δύο εναλλακτικές επιλέξετε είμαστε σίγουροι ότι θα περάσετε μια αξέχαστη μέρα γεμάτη μοναδικές εικόνες της περιοχής...

Ιωάννινα - Λίμνη
Ιωάννινα - Λίμνη
Ιωάννινα - Λίμνη
 • Τιμή κράτησης:
  με ηλεκτρικό ποδήλατο: 50 €
 • Διάρκεια: 5 Ώρες
 • Απόσταση: 42 Χλμ.
 • Minimum συμμετοχής: 4 άτομα

Ίσως μία από τις πιο διάσημες και πιο όμορφες ποδηλατικές διαδρομές της Ελλάδας. Ο γύρος της λίμνης Παμβώτιδας των Ιωαννίνων αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για κάποιον να γνωρίσει την πόλη των Ιωαννίνων και την γύρω περιοχή. Εμείς, θέλοντας να ομορφύνουμε ακόμα περισσότερο τη διαδρομή αυτή, προσθέσαμε στην εκδρομή μας 2 εναλλακτικές επιλογές. Η 1η επιλογή είναι μια επίσκεψη με τα ηλεκτρικά ποδήλατα στο μαρτυρικό χωριό των Λιγγιάδων και η 2η επιλογή είναι η συμμετοχή σε μια μοναδική εμπειρία παρατήρησης των πουλιών της λίμνης. Όποια και από τις δύο εναλλακτικές επιλέξετε είμαστε σίγουροι ότι θα περάσετε μια αξέχαστη μέρα γεμάτη μοναδικές εικόνες της περιοχής.

Δίνουμε, λοιπόν, ραντεβού στην πλατεία Μαβίλη και κατευθυνόμαστε προς το Πέραμα και την Αμφιθέα. Από εκεί, αν επιλέξετε την επίσκεψη στο χωριό Λιγγιάδες, ξεκινάει το πιο απαιτητικό αλλά και πιο ωραίο μέρος της εκδρομής μας. Καθώς ανεβαίνουμε με τα ηλεκτρικά ποδήλατα το βουνό Μιτσικέλι θα ερωτευτείτε τη θέα της πόλης των Ιωαννίνων και της λίμνης με το νησάκι της από ψηλά και φτάνοντας στο χωριό θα κάνουμε στάση για καφέ, τσάι και σπιτικό κέικ. Στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε προς την Αμφιθέα ξανά, για να ποδηλατίσουμε δίπλα στη λίμνη προς τη μονή Ντουραχάνης με προορισμό την πόλη των Ιωαννίνων. Εάν επιλέξετε την 2η επιλογή, ερχόμενοι από Γιάννενα, θα περάσουμε μέσα από το χωριό Αμφιθέα και θα κατευθυνθούμε προς τη μονή Ντουραχάνης. Εδώ, θα κάνουμε μία μικρή στάση στην ιστορική μονή και θα συνεχίσουμε περνώντας μέσα από αγροτικούς οικισμούς μέχρι να φτάσουμε στην παραλίμνια περιοχή της πόλης για να συναντήσουμε την Τόνια και τον Νίκο από την Plegadis, οι οποίοι με τις γνώσεις τους θα μας μυήσουν στην παρατήρηση και αναγνώριση γνωστών και άγνωστων πουλιών που ζουν στην λίμνη, όπως σκουφοβουτηχτάρια, κορμοράνοι, βαλτόπαπια, φαλαρίδες, κιρκινέζια κα. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε παραλιμνίως προς την πόλη και θα αποχαιρετιστούμε γεμάτοι ενέργεια και ενθουσιασμό από τις μοναδικές εικόνες και τις γνώσεις που αποκτήσαμε καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής αυτής.

Γενικός Χάρτης Εκδρομής

Τι περιλαμβάνεται στην τιμή;

 • Ηλεκτρικό ποδήλατο CUBE Touring Hybrid (Bosch Drive Unit Active Plus - Bosch PowerPack 500Wh)
 • Έμπειρος συνοδός ποδηλάτου που θα κάνει και τις περιηγήσεις.
 • Αυτοκίνητο συνοδείας σε όλη την διάρκεια της εκδρομής.
 • Κράνος, γάντια, γυαλιά, αντιανεμικό, αδιάβροχο, τσαντάκι και άλλος ποδηλατικός εξοπλισμός.
 • Nερά, καφές, τσάι, διάφορα σνακ από τοπικά προϊόντα στα πικνικ κατά τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης εκδρομέων.
 • Συμμετοχή στην παρατήρηση πουλιών.
 • Ξεναγός παρατήρησης και αναγνώρισης πουλιών.
 • Ενοικίαση εξοπλισμού παρατήρησης (κυάλια, τηλεσκόπια κα).
 • ΦΠΑ

 

Τι ΔΕΝ περιλαμβάνεται στην τιμή;

 • Μεταφορά από και προς αεροδρόμια (ή σταθμούς λεωφορείων).
 • Μεταφορά στο σημείο αναχώρησης.
 • Διανυκτερεύσεις πριν και μετά την εκδρομή.
 • Αγορά παραδοσιακών ποτών και αναμνηστικών δώρων της περιοχής.
Ιωάννινα - Λίμνη Ιωάννινα - Λίμνη Ιωάννινα - Λίμνη Ιωάννινα - Λίμνη Ιωάννινα - Λίμνη Ιωάννινα - Λίμνη Ιωάννινα - Λίμνη Ιωάννινα - Λίμνη Ιωάννινα - Λίμνη Ιωάννινα - Λίμνη Ιωάννινα - Λίμνη

Κατόπιν συνεννόησης μαζί μας, υπάρχει η δυνατότητα σχεδιασμού της δικής σας εκδρομής στην πόλη των Ιωαννίνων με βάση αυτά που εσείς θέλετε να δείτε, πάντα με την συνοδεία έμπειρου οδηγού.

 • Για επιπλέον μεταφορές από ή και/προς αεροδρόμια ή προς το σημείο εκκίνησης της εκδρομής, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.
 • Το πρόγραμμα της κάθε εκδρομής/μέρας μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες σας έχοντας πάντα ως προτεραιότητα τη δική σας ευχαρίστηση και διασκέδαση.

1. Πόσα άτομα μπορούν να συμμετέχουν στην εκδρομή;

Στην εκδρομή συμμετέχουν από 4 εως 10 άτομα. Κάτω από 4 άτομα η εκδρομή πραγματοποιείται με επιβάρυνση τιμής, κατόπιν συνεννόησης.

2. Κάθε πότε γίνονται στάσεις στην διάρκεια της διαδρομής;

Κατά τη διαδρομής πραγματοποιούνται στάσεις ανά 10-15χλμ ανάλογα με τα σημεία ενδιαφέροντος και την δυσκολία της διαδρομής. Βέβαια αν κριθεί απαραίτητο και ζητηθεί μπορεί να γίνουν και περισσότερες.

3. Τι γίνεται σε περίπτωση βροχής;

Σε περίπτωση αραιής βροχής, σας παρέχουμε αδιάβροχα και συνεχίζουμε την πορεία της διαδρομής μας. Σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης υπάρχει πάντα η εναλλακτική του βαν συνοδείας.

4. Είναι δυνατή η ενοικίαση ποδηλάτων και η πραγματοποίηση της εκδρομής χωρίς οδηγό;

Δυστυχώς όχι. Οι ποδηλατικές εκδρομές μας πραγματοποιούνται πάντοτε με τη συνοδεία οδηγού και βαν.

5. Παιδιά συμμετέχουν στις εκδρομές;

Για τις εκδρομές μας μπορούν να συμμετέχουν παιδιά πάνω από 16 ετών πάντοτε με τη συνοδεία ενός ενήλικα.

6. Τι εξοπλισμό χρειάζεται να έχω μαζί μου στις εκδρομές;

Σε κάθε εκδρομή εμείς σας παρέχουμε κράνη, γυαλιά, γάντια, αδιάβροχα-αντιανεμικά. Βέβαια, εάν το επιθυμείτε μπορείτε να έχετε μαζί σας τον προσωπικό σας ποδηλατικό εξοπλισμό και εμείς θα τον προσαρμόσαουμε στα ποδήλατά μας.

7. Πώς μπορώ να πληρώσω την εκδρομή;

Μπορείτε να πληρώσετε την εκδρομή που επιλέξατε είτε μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό είτε μέσω Paypal είτε μέσω Revolut. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται όλο το ποσό της εκδρομής για την συμμετοχή σε αυτή.

8. Στην τιμή περιλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κλπ;

Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται τυχόν είσοδοι σε επισκέψιμους χώρους.

9. Τι παρέχεται ως σνακ κατά τη διάρκεια των διαδρομών και κυρίως στις στάσεις;

Κατά τη διάρκεια των διαδρομών και των στάσεων εκτός από τα νερά, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε: φρέσκα φρούτα, ισοτονικά, τζελ και μπάρες ενέργειας, όπως επίσης και τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, αλμυρά και γλυκά.

10. Μπορώ να συμμετέχω στην εκδρομή με συμβατικό ποδήλατο;

Φυσικά, όμως εμείς σας προτέινουμε γι’ αυτές τις εκδρομές τη χρήση ηλεκτρικού ποδηλάτου ώστε να απολαύσετε πιο ξεκούραστα τα μοναδικά τοπία του τόπου μας.

11. Μπορώ να συμμετέχω με το δικό μου ποδήλατο;

Η συμμετοχή στις εκδρομές αυτές με το δικό σας ποδήλατο είναι εφικτή κατόπιν συνεννόησης μαζί μας.

12. Μπορώ να έχω κάποιον φίλο κατά τη διάρκεια της εκδρομής στο βαν συνοδείας;

Φυσικά αρκεί να δηλωθεί η συμμετοχή του στη φόρμα κράτησης στα αντίστοιχα πεδία.

13. Μπορώ να έχω τον τετράποδό μου φίλο στο βαν συνοδείας;

Εννοείται!Με χαρά θα δεχτούμε και θα φροντίσουμε κατάλληλα τον τετράποδό σας φίλο. Όμως είναι απαραίτητη η εκ των προτέρων επικοινωνία σας μαζί μας.

Κάντε τώρα την κράτησή σας για την εκδρομή: Ιωάννινα - Λίμνη

* Σημείωση: Αφού συμπληρώσετε τα παραπάνω στοιχεία, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τις λεπτομέρειες της κράτησής σας.

** Σημείωση: Για τις μονοήμερες εκδρομές, θα πρέπει να μας ειδοποιήσετε 5 ημέρες πριν την επιθυμητή ημερομηνία.